Promocija časopisa Književna fantastika 30. novembra u Kući kralja Petra I)Sviđa ti se? Javi ostalima!

Promocija četvrtog i petog broja časopisa Književna fantastika biće održana u petak 30. novembra s početkom u 19 časova u Kući kralja Petra I (Vase Pelagića 40, Beograd).

Na promociji časopisa učestvuju neki od brojnih autora čiji su tekstovi zastupljeni u pomenutim izdanjima: prof. dr Ljiljana Gavrilović (iz Institut za književnost i umetnost), prof. dr Mileta Prodanović (sa Univerzitet umetnosti u Beogradu), prof. dr Milan Ćirković (iz Astronomske opservatorije u Beogradu), Danilo Lučić (kao predstavnik izdavačke kuće Kontrast), pisci Zoran Stefanović, Adrijan Sarajlija i Nikola Petrović, kao i urednički dvojac dr Mladen Jakovljević i Dragoljub Igrošanac. Promociju vodi književnica Laura Barna.

Četvrti i peti broj Književne fantastike, koncipirani kao pregled aktuelnog fantastičnog stvaralaštva u domaćim i svetskim okvirima, simbolično su posvećeni velikanima naučnofantastične književnosti, Filipu Diku i Ursuli Legvin. Uz prozna dela savremenih majstora pisane reči poput Kena Lija, Džordža Sondersa, Milete Prodanovića, Naomi Kricer i Ivana Nešića, ova izdanja časopisa donose eseje, intervjue, te kritičke osvrte na probrana literarna ostvarenja iz pera vrsnih proučavalaca fantastike.

Oba broja objavljena su kao plod saradnje sajta Art-Anima.com i renomirane izdavačke kuće Kontrast, u atraktivnom formatu i grafičkoj opremi.

Promocija Književne fantastike biće održana u sklopu autorskog projekta Laure Barne „Isidora nas sluša", a pod pokroviteljstvom Gradske opštine Savski venac, Kuće kralja Petra I i Udruženja građana „Organizacija".

Ulaz je slobodan.Sviđa ti se? Javi ostalima!

Važna napomena!

Stranica na kojoj se nalazite je automatizovani servis web magazina Helly Cherry.
Redakcija našeg magazina je posvećena objavljivanju autorskog materijala. Iz tog razloga, i zbog nedostatka vremena, naša redakcija ne piše vesti i najave za nove koncerte, izdanja i razne manifestacije.
Ipak, ostavili smo mogućnost organizatorima, promoterima i svima ostalima da svoja dešavanja najave upravo putem ovog servisa. Vesti i najave koje oni šalju se automatski objavljuju na ovim stranicama (u obliku, obimu i sadržaju koji su sami odabrali) tako da naša redakcija nije odgovorna za taj deo sadržaja.

Pratite nas na Fejsbuku