Četvrti Festival romske kulture i aktivizma FRKA#4



Sviđa ti se? Javi ostalima!

U četvrtak, 27. decembra 2018. godine, u Domu omladine (sala Amerikana) održaće se 4. Festival romske kulture i aktivizma FRKA#4. Program počinje u 18 časova okruglim stolom na temu dobrih praksi u zapošljavanju Roma i Romkinja, nakon čega će od 20 časova biti održan koncert poznatih muzičara – grupa KAL i Gipsy Rhapsody, Željka Vasića, Tanje Banjanin i Ivana Kurtića.

 

Festival FRKA#4 organizuje Romski kulturni centar u saradnji sa Koordinacionim telom za praćenje realizacije Strategije za socijalno uključivanje Roma i Romkinja Republike Srbije, Nemačkom razvojnom saradnjom koju sprovodi GIZ, Kancelarijom za ljudska i manjinska prava i Ministarstvom kulture i informisanja Republike Srbije.

 

Cilj Festivala je promocija romske kulture i širenje duha tolerancije i jednakosti svih građana i manjinskih grupa u Srbiji. Na okruglom stolu će biti predstavljene dobre prakse u zapošljavanju Roma i Romkinja, koje će obuhvatiti nagrađivane romske preduzetnice, romska socijalna preduzeća, i prilike za zapošljavanje Romkinja i Roma u sferi socijalne zaštite, kao i u oblasti zaštite životne sredine.

 

Na Festivalu će se predstaviti romska kultura na savremen, kreativan i inovativan način, bez isticanja kulturnih i etničkih razlika, naglašavajući univerzalne vrednosti koje su zajedničke svim građanima Srbije. Razumevanjem i afirmacijom romskog kulturnog identiteta, Festival će se usmeriti na otklanjanje postojećih stereotipa i predrasuda.

 

Ulaznice za Festival su besplatne i mogu se rezervisati do 25. decembra, putem mejl adrese: frkafest@gmail.com




Sviđa ti se? Javi ostalima!

Važna napomena!

Stranica na kojoj se nalazite je automatizovani servis web magazina Helly Cherry.
Redakcija našeg magazina je posvećena objavljivanju autorskog materijala. Iz tog razloga, i zbog nedostatka vremena, naša redakcija ne piše vesti i najave za nove koncerte, izdanja i razne manifestacije.
Ipak, ostavili smo mogućnost organizatorima, promoterima i svima ostalima da svoja dešavanja najave upravo putem ovog servisa. Vesti i najave koje oni šalju se automatski objavljuju na ovim stranicama (u obliku, obimu i sadržaju koji su sami odabrali) tako da naša redakcija nije odgovorna za taj deo sadržaja.

Pratite nas na Fejsbuku