Novosadski bend ODVOJENA STVARNOST imaju novi album!



Sviđa ti se? Javi ostalima!

Novosadski dark rok/post-pank bend ODVOJENA STVARNOST izbacio je svoj novi album istoimenog naziva za nezavisnu etiketu Crime:Scene records. Bend je osnovan početkom devedesetih godina u Novom Sadu. Ovo je njihov peti po redu album. Prva tri albuma su objavljena devedesetih dok je još bila aktuelna posve druga postava benda, zatim je 1999. usledila duga pauza u radu i tek 2012. godine se bend ponovo okuplja i izbacuje svoj četvrti album. Nakon toga snimaju ovaj album 2016. godine u studiju Kameleon. Tonski snimatelj je Vlada Miladinov, frontmen novosadskog pank rok  benda Auspuh. Iste godine usled nesrećnih tehničkih okolnosti višekanalni master biva izgubljen zauvek i album ostaje nedovršen. Bendu ostaje samo sirovi miks albuma. 2018. uz pomoć raznih software-a za frekventno raščlanjavanje kanala, Mihajlo Obrenov, frontmen novosadskog benda dreDDup u svom studiju DURU uspeva da razdvoji instrumente u miksu i ponovo od nule uradi produkciju i mastering kompletnog albuma. Album 'Odvojena stvarnost' sadrži 12 pesama, od toga dve pesme,"Samo za sebe" i "Luna park" datiraju iz 1993. godine i već su ih fanovi imali prilike čuti na ranijim izdanjima, dok je ostatak pesama napisan u periodu 2014-2016.  U međuvremenu je bend ponovo promenio postavu i ona sada izgleda ovako: Đorđe - gitara i vokal, Vasa - bubanj, Goga - bas i Olivera - gitara. Album je dostupan preko servisa Bandcamp, za sada samo u digitalnom obliku, traži se izdavač za CD izdanje. Bend uskoro planira koncertne promocije ovog albuma i već uveliko radi na novom materijalu. Uživajte!

Odvojena stvarnost: Odvojena stvarnost (2018)
trajanje: 45 minuta

lista pesama:
01 Beo i hladan (3:04)
02 Karabinjer (2:02)
03 Laž (3:58)
04 Reka (5:48)
05 Doktore (3:58)
06 Voz (3:28)
07 Depresija (4:20)
08 Ljubav (5:54)
09 Samo za sebe (2:45)
10 Luna park (3:01)
11 Revolucija (3:28)
12 Iza žice (3:07)


link za preslušavanje i nabavku albuma:

više o samom bendu:



Sviđa ti se? Javi ostalima!

Važna napomena!

Stranica na kojoj se nalazite je automatizovani servis web magazina Helly Cherry.
Redakcija našeg magazina je posvećena objavljivanju autorskog materijala. Iz tog razloga, i zbog nedostatka vremena, naša redakcija ne piše vesti i najave za nove koncerte, izdanja i razne manifestacije.
Ipak, ostavili smo mogućnost organizatorima, promoterima i svima ostalima da svoja dešavanja najave upravo putem ovog servisa. Vesti i najave koje oni šalju se automatski objavljuju na ovim stranicama (u obliku, obimu i sadržaju koji su sami odabrali) tako da naša redakcija nije odgovorna za taj deo sadržaja.

Pratite nas na Fejsbuku