Belo u Boji serviralo album "Stvarnost koju stvaramo"



Sviđa ti se? Javi ostalima!

Dugoiščekivani album među aktivnim pratiocimaalternativne regionalne rok scene "Stvarnost koju stvaramo" drugo je muzičko izdanje i prvi album kvinteta Belo u boji iz Gornjeg Milanovca. Ovu diskografsku poslasticu servirala je tržištu najstarija nezavisna izdavačka kuća u Srbiji Take It Or Leave It Records.


- Kao i svaka priča koja dolazi iz stvarnosti, i ova ima svoje ljubavno lice i političko naličje. Lice ove priče izraz je straha, divljenja i ekstaze. Naličje ove priče izraz je nepoverenja u ideološke fantazmagorije, friziranu retoriku i našminkane narative koji od sveta prave tužni cirkus, mesto vavilonske pometnje i sveopšte usamljenosti. Sa druge strane, ovo je pokušaj da se kroz negaciju otvori uvid u ono što stvarnost u krajnjem ne bi smela da postane, elaborirali su ideju ovog izdanja lucidno članovi benda, te dodali:

- Dokle god je takve svesti, koju ne mogu slomiti ni najsavršenije alatke najspretnijih mučitelja, postoji šansa za stvarnost koju stvaramo.


Album je sniman, miksan i masteriran u studiju "Klinika Petrović" (BIGZ) leta i jeseni 2018. godine. Za snimanje su bili odgovorni Ivan Petrović i Julijus Velker, dok je miks i mastering takođe delo Ivana Petrovića.

Slika na naslovnne strane izdanja rad je Nebojše Bežanića "Velika slika" (fragment).



Album na You Tubu:  https://www.youtube.com/playlist?list=PL9Cs-Pc1Usr0fRondQps-txyl_GmALK1U




Sviđa ti se? Javi ostalima!

Važna napomena!

Stranica na kojoj se nalazite je automatizovani servis web magazina Helly Cherry.
Redakcija našeg magazina je posvećena objavljivanju autorskog materijala. Iz tog razloga, i zbog nedostatka vremena, naša redakcija ne piše vesti i najave za nove koncerte, izdanja i razne manifestacije.
Ipak, ostavili smo mogućnost organizatorima, promoterima i svima ostalima da svoja dešavanja najave upravo putem ovog servisa. Vesti i najave koje oni šalju se automatski objavljuju na ovim stranicama (u obliku, obimu i sadržaju koji su sami odabrali) tako da naša redakcija nije odgovorna za taj deo sadržaja.

Pratite nas na Fejsbuku