Koncert novosadskog benda “Mutant Urban Dance Ansambl”, u KB Klubu Požarevac



Sviđa ti se? Javi ostalima!


Bend “Mutant Urban Dance Ansambl” aka (M.U.D.A.) je tročlani muzički sastav iz Novog Sada u 26.01.2019. godine održaće koncert u na daleko već poznatom požarevačkom „KB Klubu“. Koncert je najavljen sa početkom u 22h.

Bend neguje new wave/rock/funk/punk zvuk sa dve bas gitare i bubnjem. Ono što karakteriše ovaj bend su moćan ritam, zarazne bas deonice i minimalizam u lirici, što sam bend izdvaja iz uobičajenog muzičkog konteksta i daje na autentičnosti. Muzički izražaj je energički upečatljiv, dinamičan i zanimljiv.

Bend je počeo sa radom 2014. godine, i uz nekoliko promena u bendu se ustaljuje postava Milan Vasiljev Vasko (bas/vokal), Nenad Grbušić (ritam bas) i Aleksandar Milovanović Lesa (bubanj/prateći vokal). Bend u ovom sastavu u sopstvenoj režiji izlazi u javnost sa nekoliko singlova (Gravitacija, Jedna jedina stvar, Kosmička mudrost,…), a i počinje bivati koncertno aktivan kako u Novom Sadu, tako i u široj regiji. Zapaženij nastupi su svakako EXIT festival Novi Sad, Arsenal fest Kragujevac, Demo fest Banja Luka, Beer Garden Beograd, Gitarijada Ratkovo,… kao i nekoliko nastupa u inostranstvu. Nakon tri godine iscrpnog rada na pesmama bend početkom 2017. godine ulazi u studijo i snima prvi album pod naslovom “Kultura do kolena”. Album je snimljen u studiju “Piknik” u Novom Sadu, pod producentskom palicom Miroslava Majkića, poznatijim kao Gos’n Bandar. Album izlazi pod okriljem izdavačke kuće “SKC Novi Sad” i promovisan je 22. decembra 2017. godine u SKC Fabrika u Novom Sadu.

U međuvremenu, u periodu od snimanja do same promocije albuma, postava benda se izmenila. U bend nakon razlaza sa Markom Vasiljevim, dolazi na poziciju lead bas gitare i vokala Marko Vulinović (TetraPank, ex Odvojena stvarnost). Bend u ovoj postavi pravi mali obrt u zvuku i u novijim aranžmanima nastavlja promociju aktuelnog albuma. U toku 2018. godine u novoj postavi predstavljen je novi singl “Čeka me čovek”. Bend već uveliko priprema drugo studijsko izdanje.

Mutant Urban Dance Ansambl”, (M.U.D.A.):
1. Marko Vulinović - vocal/lead bass
2. Nenad Grbušić - rhythm bass
3. Aleksandar Milovanović – drums/back vocal

FB Page: www.facebook.com/MutantUrbanDanceAnsambl
Bandcamp: https://mutanturbandanceansambl.bandcamp.com
Instagram: www.instagram.com/bend_m.u.d.a

Ulaznice za ovaj koncert prodavaće se po ceni od 200 dinara, koje možete kupiti na sam dan koncerta u KB Klubu.

Više o događaju na:
FB fan page: www.facebook.com/MutantUrbanDanceAnsambl
FB event: www.facebook.com/events/366974644100227/
FB Klub KB page: www.facebook.com/klubkb.pozarevac/



Sviđa ti se? Javi ostalima!

Važna napomena!

Stranica na kojoj se nalazite je automatizovani servis web magazina Helly Cherry.
Redakcija našeg magazina je posvećena objavljivanju autorskog materijala. Iz tog razloga, i zbog nedostatka vremena, naša redakcija ne piše vesti i najave za nove koncerte, izdanja i razne manifestacije.
Ipak, ostavili smo mogućnost organizatorima, promoterima i svima ostalima da svoja dešavanja najave upravo putem ovog servisa. Vesti i najave koje oni šalju se automatski objavljuju na ovim stranicama (u obliku, obimu i sadržaju koji su sami odabrali) tako da naša redakcija nije odgovorna za taj deo sadržaja.

Pratite nas na Fejsbuku