Niški bend There. najavio mini turnejuSviđa ti se? Javi ostalima!

Niški instrumentalni bend There. početak proleća provešće na mini turneji po Bugarskoj i Srbiji.  Trenutno, bend ima najavljenih šest koncerata u sledećim terminima:

21.3. Sofija (BG) – klub Maze

22.3. Troyan (BG) – klub Bibliotekata

23.3. Veliko Trnovo (BG) – klub Melon

5.4. Subotica (RS) – klub Mladost

6.4. Novi Sad (RS) – klub b-612

11.4. Niš (RS) – klub Feedback


Ovim koncertima bend će zatvoriti „Chasing the Basics" etapu u radu i započeti sledeći nivo koji će do kraja godine rezultirati novim izdanjem.

„Ovom turnejom želimo da testiramo novi album na kome smo radili u poslednjih godinu dana. Kako smo ga tokom zime doveli u finalnu fazu poslednji test pred snimanje biće na ovih nekoliko koncerata. Nakon toga, kada osetimo kako te stvari zvuče u live kontekstu donećemo definitivni sud o tome kako će novi album izgledati. Pored toga, ovo će biti i naši prvi koncerti van Srbije i tome se posebno radujemo" – navodi gitarista benda Uroš Kostić.

Na koncertu u Subotici bend će deliti binu sa Goranom Grubišićem koji će izvoditi Wooden Ambulance repertoar, dok će im se u Novom Sadu, kao lokalna podrška, priključiti bend Tentacle Wizard.

Podsetimo, instrumentalni cosmic rock bend There. zvanično je formiran sa početkom jeseni 2012. godine, a nezvanično nekoliko godina ranije. Prve skice i ideje, koje su nekoliko godina plovile kroz jam sessione sa raznim muzičarima koji su prošli kroz bend, dobijaju svoj zvanični oblik 2013. Iste godine objavljuju svoj prvi EP „Session 4" za Black Planet Records. U okviru promocije prvog kratkogsvirajućeg izdanja bend niže nastupe širom Srbije. Koncerti postaju upravo teren na kom There. briljira svojom energijom i soničnim pasažima koji odudaraju od tradicionalnih post rock formi. Ubrzo bend finalizira pesme za svoj prvi LP „Chasing the Basics" koji početkom 2015. godine snima u niškom klubu Feedback uz pomoć snimatelja i producenta Mladena Marjanovića (Igralom). Maja 2016. godine „Chasing the Basics" biva objavljen za izdavačku kuću Rock Svirke Records. Krajem 2017. There. redefiniše postavu benda, čime ujedno i menja svoj zvuk. Četvoročlana postava benda There. trenutno priprema novi album eksperimentišući sa angularnijim formama muzike, ujedno održavajući svoju izgrađenu estetiku odmetnika post roka.  
Sviđa ti se? Javi ostalima!

Važna napomena!

Stranica na kojoj se nalazite je automatizovani servis web magazina Helly Cherry.
Redakcija našeg magazina je posvećena objavljivanju autorskog materijala. Iz tog razloga, i zbog nedostatka vremena, naša redakcija ne piše vesti i najave za nove koncerte, izdanja i razne manifestacije.
Ipak, ostavili smo mogućnost organizatorima, promoterima i svima ostalima da svoja dešavanja najave upravo putem ovog servisa. Vesti i najave koje oni šalju se automatski objavljuju na ovim stranicama (u obliku, obimu i sadržaju koji su sami odabrali) tako da naša redakcija nije odgovorna za taj deo sadržaja.

Pratite nas na Fejsbuku