GARBAGE IZABRALI: PRE NJIH U BEOGRADU NASTUPA AUTOPARK!Sviđa ti se? Javi ostalima!


Grupa Garbage koju ćemo ovog leta prvi put čuti u Beogradu, izabrala je goste ovog koncerta. Pre njih će 28.juna na Bazenima „11.april" na Novom Beogradu nastupiti Autopark!

 

Autopark je alternativni rok bend iz Beograda, koji verovatno već svi dobro znamo, sledeće godine obeležiće 20 godina postojanja! Smatraju ih predstavnicima šugejz i dreampop pravca alternativne muzike. Njihov zvuk mogao bi da se opiše kao spoj gitarske buke i pop melodije, natopljen uticajima američkih i engleskih bendova sa kraja osamdesetih i početka devedesetih godina prošlog veka. Muziku Autoparka čine promišljene i autentične gitarske vinjete, melanholične harmonije, kao i istovremena ranjivost i glasni stav žene koja preispituje koncept sveta, života, pravde, kao i ljubav, gubitke, razočaranja, ljutnju i tugu, ali prvenstveno i najviše samu sebe.

„Grupa Autopark jedna je od naših najvažnijih rok grupa, jedinstvene estetike i izraza" ocenio je svojevremeno Dragan Ambrozić: „Njihove pesme donose poetske zapise posebnog kvaliteta o emotivnoj svakodnevici gradskog života, iz pozicije mlade žene, dosežući trajne vrednosti."

 

Od 2000.godine do sad objavili su 4 albuma: „10+1" (2005), "Osećanja za poneti" (2006), „Sve dalje", (2009) i "Autopakao" (2012). Bend je 2011.godine započeo tradiciju izdavanja novogodišnjih singlova i svakog 31.decembra obraduje publiku novim singlom. U planu je novi album koji bi trebalo da izađe krajem 2019. godine, kao i koncert zakazan za 1.april 2020.godine u Domu omladine Beograda, kojim će se obeležiti dvadesetogodišnjica postojanja benda, a u pripremi je i peti album, „La Reunion", koji će izaći krajem ove ili početkom naredne godine. Trenutno rade u sastavu:  Ognjenka Lakićević, Nikola Berček, Miroslav Cakić (iDuhovi), Srđan Popov (Sergio Lounge) i Lav Bratuša (DarkwoodDub).

 

Velika mi je čast što ćemo imati prilike da otvorimo koncert Garbage, bend koji veoma cenim i čije pesme dobro znam" Kaže Ognjenka i dodaje da su ih ne toliko muzički, koliko zbog stava, zbog mešavine besa i nežnosti i melodičnog pevanja,  poredili sa ovom velikom grupom: „Garbage je upravo zbog dominantnosti i snage Širli Menson već decenijama prevažan bend za ženski glas u ovom i dalje veoma muškom svetu. Da nisam na bini, bila bih u publici, tako da smo spojili lepo i korisno"

 

Legendarni Garbage jJedan su od najpopularnijih bendova sa kraja devedesetih i početka dvehiljaditih godina i u svetu ali i u Srbiji. Poslednji put nastupili su u našoj zemlji 2005.godine na EXIT-u, imali su i najavljivali koncerte u regionu, ali ih nije bilo kod  nas. Nakon mnogo godina iščekivanja, Beograd se našao na listi datuma za 2019.godinu!

Budite i vi  budni uz „buku" koju nam donosi ovaj legendarni američki bend, dođite na Bazene „11.april" 28.juna!

Ulaznice su u prodaji  putem Ticketvision-a i online na www.tickets.rs.
Sviđa ti se? Javi ostalima!

Važna napomena!

Stranica na kojoj se nalazite je automatizovani servis web magazina Helly Cherry.
Redakcija našeg magazina je posvećena objavljivanju autorskog materijala. Iz tog razloga, i zbog nedostatka vremena, naša redakcija ne piše vesti i najave za nove koncerte, izdanja i razne manifestacije.
Ipak, ostavili smo mogućnost organizatorima, promoterima i svima ostalima da svoja dešavanja najave upravo putem ovog servisa. Vesti i najave koje oni šalju se automatski objavljuju na ovim stranicama (u obliku, obimu i sadržaju koji su sami odabrali) tako da naša redakcija nije odgovorna za taj deo sadržaja.

Pratite nas na Fejsbuku