6. Internacionalni festival kamerne muzike Convivium Musicum u Kragujevcu



Sviđa ti se? Javi ostalima!

U organizaciji Udruženja građana „CONVIVIUM MUSICUM" od 10. do 13. septembra održaće se 6. Internacionalni festival kamerne muzike Convivium Musicum.

Tokom manifestacije publiku očekuju nastupi istaknutih muzičara koji će izvoditi dela vrhunskih kompozitora. Šesto izdanje Festivala organizatori su posvetili instrumentalnoj „kraljevskoj porodici" – gudačkim instrumentima, koji će biti prezentovani u različitim formama kamernih sastava, od dua do kvinteta.
Tradicionalno, od 2016. godine, nastupa i Festivalski ansambl, nastao sa željom da spoji umetnike koji ranije nisu imali priliku da nastupaju zajedno na sceni. Premijerno za Festival, oni sviraju pod istim imenom – Convivium Musicum i izvode dela zadata od strane umetničkog direktora Festivala. Prethodnih godina, publika je posebno isticala koncerte Festivalskog ansambla kao najuspešnije i najzanimljivije, zato ovogodišnja manifestacija sadrži čak tri koncerta ovog tipa.

Na šestom izdanju Festivala nastupiće:
10.9. – Klavirski kvartet ANIMATO (Srbija)
11.9. – Festivalski ansambli CONVIVIUM MUSICUM:
            Duo violončela i duo violina-violončelo (Poljska, Srbija)
12.9. – Festivalski ansambli CONVIVIUM MUSICUM:
            Gudački trio i gudački kvartet (Poljska, Ukrajina, Srbija)
13.9. – Festivalski ansambl CONVIVIUM MUSICUM:
            Gudački kvintet (Poljska, Ukrajina, Srbija)

Grad Kragujevac doprineo je u značajnoj meri realizaciji ovog projekta obezbeđivanjem dela sredstava za njegovo sufinansiranje, a Festival su podržali i Institut „Adam Mickiewicz", Muzička akademija „Feliks Nowowiejski" Bidgošć, Filološko-umetnički fakultet, Muzička škola „dr Miloje Milojević", Muzički centar Kragujevac, Muzička omladina Kragujevac i drugi prijatelji Festivala.

Organizatori veruju da će izuzetni umetnici koji će se pojaviti na sceni, uz repertoar koji će izvoditi, zadovoljiti ukus svih onih koji posete manifestaciju tokom četiri festivalske večeri. Festival se održava u Svečanoj sali Prve kragujevačke gimnazije, svi koncerti počinju u 20 časova, a ulaz je slobodan. 



Sviđa ti se? Javi ostalima!

Važna napomena!

Stranica na kojoj se nalazite je automatizovani servis web magazina Helly Cherry.
Redakcija našeg magazina je posvećena objavljivanju autorskog materijala. Iz tog razloga, i zbog nedostatka vremena, naša redakcija ne piše vesti i najave za nove koncerte, izdanja i razne manifestacije.
Ipak, ostavili smo mogućnost organizatorima, promoterima i svima ostalima da svoja dešavanja najave upravo putem ovog servisa. Vesti i najave koje oni šalju se automatski objavljuju na ovim stranicama (u obliku, obimu i sadržaju koji su sami odabrali) tako da naša redakcija nije odgovorna za taj deo sadržaja.

Pratite nas na Fejsbuku