Beogradski riff and roll bend THE BITEobjavio je drugi studijski album „Chains“



Sviđa ti se? Javi ostalima!

Kao što su članovi benda The Bite ranijih meseci i najavljivali, kraj ove godine obeležiće objavljivanje njihovog drugog studijskog albuma. Nakon singlova Lies i Da se ponovo rodim, kao i video ostvarenja za pesme Go to Hell, Znaš i We Used To Dance, The Bite je višegodišnji rad zaokružio albumom „Chains". Na ovom izdanju se, pored ranije objavljenih singlova nalaze i četiri nove pesme: Age of Dark, Hand in the Rubber Glove, Meaningless People i Change za koju je za ovu priliku urađen i lyric video.

 

„Živimo u 'vremenu mraka' i svi smo, na ovaj ili onaj način, na ličnom, poslovnom, društvenom, kreativnom i intelektualnom nivou vezani 'lancima' koje pokušavamo da pokidamo, da napravimo neku važnu 'promenu' i budemo 'ponovo rođeni'. Da li ćemo uspeti da se izdignemo iznad površnosti koja je zahvatila sve aspekte naših života i iznad besmisla koji nam svima stoji nad glavom, da se izborimo za slobodu da budemo ono što jesmo , stvaramo i radimo ono što volimo... to najviše zavisi od nas samih" objašnjava The Bite nastajanje ovog albuma i dodaje: „Promena je u našim rukama. Bilo da se radi o našem ličnom Univerzumu i sopstvenim intelektualnim i kreativnim nastojanjima da budemo bolji ili o društvenim prilikama u kojima živimo, mi smo ti koji pokrećemo točkove. Iako se sve pesme na albumu bave različitim segmentima naših života, ovo izdanje kao celina upravo govori o tome."   

 

Iako sve pesme na albumu potpadaju pod „riff and roll", zdrav rokenrol koji od samog početka karakteriše The Bite, bend se na ovom izdanju, više nego ikad pre, okrenuo različitim podžanrovima rokenrola: „Ima tu i klasičnog rokenrola, panka, bluza, southern rok rifova, irish-a... čak i jedna akustična stvar, prva ikada koju smo objavili. Album jeste 'šareniji', žanrovski i tematski, ali sve je upakovano u 'The Bite formu' i sve smo to mi."

Album „Chains" je sniman u „King Oliver Music Studios" u Beogradu u periodu od 2017.do 2019.godine, a produkciju potpisuju Ivan Srdanović, Miloš Đurić i Bojan Savić. Kao gosti na realizaciji albuma pojavljuju se i violinistkinja Ana Mrkobrada (Scordisci), kao i prateći vokali Milena Branković (The Trigger), Katarina Popović,  Jelena Vujanović (Void Inn), Nataša Guberinić i Boško Fogl (Lipov Loud).    

 

Digitalnu formu albuma objavio je "CD Baby", a izdanje se može  naći na najrelevantnijim streaming/download platformama širom sveta (Deezer, Google Play, Amazon Music, I Tunes, Spotify, Shazam…) Izdavač CD-a je sam bend i fizičko izdanje albuma biće do kraja 2019.godine dostupno putem zvaničnih stranica benda. 

 

Album „Chains" možete preslušati i na zvaničnom YouTube kanalu benda: https://www.youtube.com/playlist?list=PLR7zECUkzcYPovScHqqRzMT7IlUVWhomD

 

Novi lyric video za pesmu Change možete pogledati ovde: https://youtu.be/2nFV4-0aNBc

 

Više o bendu „The Bite":    

Facebook page: http://www.facebook.com/thebite011     

Instagram: https://www.instagram.com/thebitebeograd/

Youtube: http://www.youtube.com/user/thebiteofficial   

Web site: http://thebite.rs/




Sviđa ti se? Javi ostalima!

Važna napomena!

Stranica na kojoj se nalazite je automatizovani servis web magazina Helly Cherry.
Redakcija našeg magazina je posvećena objavljivanju autorskog materijala. Iz tog razloga, i zbog nedostatka vremena, naša redakcija ne piše vesti i najave za nove koncerte, izdanja i razne manifestacije.
Ipak, ostavili smo mogućnost organizatorima, promoterima i svima ostalima da svoja dešavanja najave upravo putem ovog servisa. Vesti i najave koje oni šalju se automatski objavljuju na ovim stranicama (u obliku, obimu i sadržaju koji su sami odabrali) tako da naša redakcija nije odgovorna za taj deo sadržaja.

Pratite nas na Fejsbuku