Novi EP supergrupe GlibSviđa ti se? Javi ostalima!

Supergrupa Glib s ponosom predstavlja novi EP pod nazivom „Poor man's deluxe – onemic live session" u izdanju Ammonite Records-a. Materijal je danas objavljen na svim digitalnim platformama, a dostupan je u celosti i na Youtube-u kanalu, nakon što je pre dve nedelje najavljen video spotom za pesmu "C'mon Lord".

Beogradski bend je novim pesmama ostao veran muzičkim postulatima koje je postavio na prvom, EP-u. Ponovo je primenjeno Onemic recording – snimanje benda na jedan mikrofon, odjednom, uživo, da bi se zadržala neposrednost i radost stvaranja, uhvatila živa nit koja čini da rock'n'roll bude nešto drugačije, lepše i bitnije. Bilo je, naravno, i promena. JB je sa akustične prešao na električnu gitaru, što je izoštrilo zvučnu sliku. Najveća promena je, doduše, nastala proširenjem sastava. Tokom jeseni 2019. grupi se pridružio Henry Glib, izgubljeni brat koji je dosta vremena proveo u pečalbi u Americi i Evropi, vratio se i na bubnju pretvorio familiju u punokrvan rok sastav.

Ceo EP je realizovan za jedno novembarsko popodne, uglavnom na instrumentima i pojačalima iz sedamdesetih godina. Video je, zapravo, snimak koji je zabeležio i samo snimanje pesme. Nema laži, nema prevara. Što vidite, to je.

„Poor man's deluxe je rokerski, nervozni, garažni EP. Na drugoj strani galaksije u odnosu na prvi opušteni i eterični Glib. Druga strana medalje. "C'mon Lord" je možda najtiša i najnežnija pesma, mada i tu gitare režu, a bas i bubanj kotrljaju kao vodena bujica.  Veoma sam ponosan na ovaj EP. Sve što sam uvek mislio o muzici zvanoj rock'n'roll stalo je u petnaestak minuta koje ćete uskoro čuti. Puno je stalo i u ovih pet koji su pred vama" kaže JB, vokal i gitarista Gliba.

download/streaming 

C'mon Lord video

Facebook  

Video session
Sviđa ti se? Javi ostalima!

Važna napomena!

Stranica na kojoj se nalazite je automatizovani servis web magazina Helly Cherry.
Redakcija našeg magazina je posvećena objavljivanju autorskog materijala. Iz tog razloga, i zbog nedostatka vremena, naša redakcija ne piše vesti i najave za nove koncerte, izdanja i razne manifestacije.
Ipak, ostavili smo mogućnost organizatorima, promoterima i svima ostalima da svoja dešavanja najave upravo putem ovog servisa. Vesti i najave koje oni šalju se automatski objavljuju na ovim stranicama (u obliku, obimu i sadržaju koji su sami odabrali) tako da naša redakcija nije odgovorna za taj deo sadržaja.

Pratite nas na Fejsbuku