STROGI CENTAR CD/LP CENTROLOGIJA



Sviđa ti se? Javi ostalima!


Izdanje se nalazi samo na LP-u. To je best of sa njihova do sada izdata tri albuma. Sve pesme su remasterizovane u najboljem studiju u beogradu koji se zove - BLAZE. Broj pesama na ploči je 11. Bonus pesma ŽIVOT NA TRENUTAK koja nije mogla da stane na ploču, može da se nađe na svim digitalnim platformama. Klasičan hard rok je podignut na viši nivo samim time što je producent Miloš Mihajlović-BLAZE. Ko želi da nabavi izdanje STROGI CENTAR to može da uradi preko sajta www. onerecords.rs vlasnika, direktora, čuvenog muzičkog maga Zorana Nestorovića, u Srbiji, a i šire poznatog pod nadimkom-Valderama.
Uvodna numera ZAUVEK SAM, drsko dinamična i naelektrisana, bučna i glasna, ipak u sebi, posebno u refrenu, sadrži dovoljno melodičnosti i za površnog, i za pažljivog slušaoca. Ljubav između nje i njega je osnova pesme i to je očigledno i na puškomet. U narednoj pesmi, muzičkom dokumentu KO JE KRIV?, STROGI CENTAR je samo na mah, samo na početku pesme blag, ali kako se pesma razvija, podseća na najsvetlije momente osamdesetih i devedesetih godina prošlog veka SVETSKE MUZIČKE PRODUKCIJE – one koje je tada američki MTV forsirao. To shvatite samo kao pohvalu, kao kvalitet plus - nikako drugačije! KO JE KRIV? je gitarski solo ubedljivo putešestvije i sve ovde zvuči kompaktno i na svom mestu. Ništa ne fali, niti štrči.
Treći redni komad na ovoj kompaktnoj disketi/LP – u GDE SMO SAD? na neki način vesela je bluz vožnja, sa vokalom koji ovaj bend, neskriveno, uvek dovodi u prvi plan, ravnopravno, kao da je zaseban instrument, što se ne dešava često u domaćoj autorskoj industriji. Pesma GDE SMO SAD? traje pozamašne 4 minute i 41 sekunde i ne mari za radio zakone današnjice, već igra na uspešnu kartu istinske umetnosti.
Dokument SNOVI MI KAŽU se ispostavlja, kao moćna balada, mada njen moćan gitarski rif uvod ne daje takav utisak. Da, ovo je moćna balada, metal balada rekao bih, sinfonijska balada. Odličan vokal, odličan bend. Šta reći kad ova pesma traje skoro pa 6 minuta. (5 minuta i 40 sekundi, da budem precizniji)
Hard rok i donekle metal bend STROGI CENTAR je za primer mlađim bendovima kakve pesme treba da se prave. Beskompromisne, iskrene, grlate, kad treba melodične, emotivne, kad treba grčevite i silovite. Potpisniku ove CD/LP recenzije se posebno dopada pesma KAO STRANCI i njen tekst.
Još jedna originalna i zanimljiva rifologija primećuje se u bajkerskoj odi SLOBODAN ROĐEN! To je jedna od zaista retkih pesama koja je radijski prihvatljiva po dužini trajanja i uklapa se u nove trendove New age music audio & video production sekcije. SLOBODAN ROĐEN BIĆU ROĐEN BIĆU DO KRAJA ZNAJ poručuju momci iz STROGOG CENTRA.
Ostale muzičke dragulje sastava STROGI CENTAR vam neću opisivati, već ću prepustiti da ih sami otkrijete i uživate u njima, nabavite ih! Nije to tako strašno, a dobijate same muzičke dijamante!
Klavijature imaju izuzetnu ulogu u mnogobrojnim pesmama ovih pesmama grupe STROGI CENTAR. Klavijaturisti su Kosta Marušić, Slobodan Dragović i Milan Sudžuk. Basista tj. bas gitara grupe STROGI CENTAR je Vekoslav Ristić, koji je i prateći vokal. Dušan Grujić je svirao električnu gitaru i pevao prateće vokale. Nekoliko sjajnih vokala obeležilo je i ostavilo svoj pečat u grupi STROGI CENTAR. Oni su: Nemanja Mitrović, Aleksandar Bojković, Ivan Đerković, Srđan Jeremić, dok je za setom bubnjeva sedeo Mladen Dragović. Glavni i odgovorni urednik je Zoran Nestorović, a tehničku pripremu je uradio legendarni Dean Clea Brkić.
Hard rok, pa i na prstohvat metal grupa STROGI CENTAR, ovim LP izdanjem i istoimenim CD-om vraća nadu u domaći rokenrol. Nadam se da će biti više bendova sledbenika njihovih ideja, napora i dela.
Što se mene tiče, ovo je pun pogodak i otkriće na kvadrat, ma ne na kvadrat, već na kubni. Potražite ovo ostvarenje. Nabavite ga! Nećete zažaliti! Ja bar nisam. Preporuka za preslušavanje se podrazumeva! Pun pogodak u centar mete!!!

Milan B. Popović





Sviđa ti se? Javi ostalima!

Važna napomena!

Stranica na kojoj se nalazite je automatizovani servis web magazina Helly Cherry.
Redakcija našeg magazina je posvećena objavljivanju autorskog materijala. Iz tog razloga, i zbog nedostatka vremena, naša redakcija ne piše vesti i najave za nove koncerte, izdanja i razne manifestacije.
Ipak, ostavili smo mogućnost organizatorima, promoterima i svima ostalima da svoja dešavanja najave upravo putem ovog servisa. Vesti i najave koje oni šalju se automatski objavljuju na ovim stranicama (u obliku, obimu i sadržaju koji su sami odabrali) tako da naša redakcija nije odgovorna za taj deo sadržaja.

Pratite nas na Fejsbuku