Rust Red Romance ima novi albumSviđa ti se? Javi ostalima!

MEĐUGALAKTIČKO GLAZBENO VOZILO I NOVI ALBUM JIM JULYJA

 

„Buick Transgalactic 47" drugi je album glazbenog projekta Rust Red Romance za čijim upravljačem sjedi Jim July, glazbeni fanatik, rock 'n' roll propovjednik i frontman benda Garage in July.

Album predstavlja osam novih pjesama koje karakterizira naglasak na procesima osobnoga odrastanja uz korištenje obiteljskih motiva i priča u naslovima kao što su „Grandma", „Grandpa" ili „First Journey To Sun". Uz Jima, kao izvođača, autora i producenta svih pjesama, na albumu gostuju Damir Trkulja Šiljo (Gatuzo), Zvonka Obajdin (Svemir), Marko Bagarić (Garage in July) i Mate Palestrina Mazić. Za Naslovnicu albuma iskorištena je fotografija Jimovog tate s kraja 70-ih u Grabovcu, Baranji.

 


 „Uz klupsku glazbu i ritam mašine, motive za stvaranje novog albuma tražio sam u vlastitom glazbenom kurikulumu, oslanjajući se pritom na ostavštinu Velvet Undergrounda, blatnjavoga bluesa te ritmiku njujorških bendova Suicide i Endless Boogie. Povezujući osobne obiteljske uspomene i fantastiku „Buick Transgalactic 47" postaje međugalaktičko glazbeno vozilo koje nas vodi od pustolovine do pustolovine kao nekakav SF serijal. „Buick Transgalactic 47" izmaštana je stvarnost ili pak ostvarena mašta." (Jim July)

 

Album objavljen za nezavisnu izdavačku kuću Dirty Mojo Records, koji izlazi točno 6 mjeseci po objavi albuma prvijenca Rust Red Romance, može se preuzeti i preslušati besplatno na sljedećim poveznicama:

Bandcamp

YouTube

Soundcloud

Apple Music

Spotify

Ne preostaje nam ništa drugo nego uskočiti u Buick i provozati se ili kako kaže Jim u pjesmi „Jacques Brel": „Jump in Buick and grab a beer, Summer's great on Saturn if you have no fear."


Virus-free. www.avast.comSviđa ti se? Javi ostalima!

Važna napomena!

Stranica na kojoj se nalazite je automatizovani servis web magazina Helly Cherry.
Redakcija našeg magazina je posvećena objavljivanju autorskog materijala. Iz tog razloga, i zbog nedostatka vremena, naša redakcija ne piše vesti i najave za nove koncerte, izdanja i razne manifestacije.
Ipak, ostavili smo mogućnost organizatorima, promoterima i svima ostalima da svoja dešavanja najave upravo putem ovog servisa. Vesti i najave koje oni šalju se automatski objavljuju na ovim stranicama (u obliku, obimu i sadržaju koji su sami odabrali) tako da naša redakcija nije odgovorna za taj deo sadržaja.

Pratite nas na Fejsbuku