Čika Peca: VAPAJ ljudskom rodu



Sviđa ti se? Javi ostalima!


 

Novine, radio stanice, televizije, Fejsbuče, Instagrame, Ju-tjube... dobošari, objavite:

 

VAPAJ ljudskom rodu:

 

„Gospodo ljudi, poslednji je trenutak da se dozovete zdravom razumu i zaustavite bolesnu želju za bogaćenjem beskrupuloznim iskorišćavanjem onoga što smo vam, kao jednom od dece iste nam MAJKE, nesebično stavili na raspolaganje, uz stalno podsećanje na njen nepromenljivi uslov: da se međusobno čuvamo, pazimo i stalno mislimo i na buduće generacije.

Zašto ste tako bahati, zašto svuda iskazujete svoju moć, zašto mučite naše potoke i rečice stavljajući ih u stalno zarobljeništvo, zašto ste njihove starije rođake – reke pretvorili u kanalizaciju,zar vas nije sramota kako izgledaju njihove obale, zar vas ne boli dok odrubljujete najlepša šumska stabla, zar vam ne smeta što umesto vazduha koji vam poklanjamo - udišete onaj koga, zbog ili novca, ili lažnog komfora, svojski zagađujete...

Iako ste takvi kakvi ste, ipak hoćemo da vam pomognemo, jer živimo zajedno, jer nas pijete, jer nas dišete, jer nas jedete...

I zato, čuvajte nas! Kažite NE svima kojima nije važna budućnost naših potomaka! U to ime, u ime svih koji su pošteni deo prirode, ustanimo i dignimo glas za njeno čuvanje i njen spas!

Kolegijum PRIRODE: Reke, Šume, Zemlja i Vazduh, svi s.r.

 

,




Sviđa ti se? Javi ostalima!

Važna napomena!

Stranica na kojoj se nalazite je automatizovani servis web magazina Helly Cherry.
Redakcija našeg magazina je posvećena objavljivanju autorskog materijala. Iz tog razloga, i zbog nedostatka vremena, naša redakcija ne piše vesti i najave za nove koncerte, izdanja i razne manifestacije.
Ipak, ostavili smo mogućnost organizatorima, promoterima i svima ostalima da svoja dešavanja najave upravo putem ovog servisa. Vesti i najave koje oni šalju se automatski objavljuju na ovim stranicama (u obliku, obimu i sadržaju koji su sami odabrali) tako da naša redakcija nije odgovorna za taj deo sadržaja.

Pratite nas na Fejsbuku