BEOKON pre BEOKONA



Sviđa ti se? Javi ostalima!

BEOKON PRE BEOKONA: FSFF3 revisited
izbor filmova sa trećeg Festivala srpskog filma fantastike

Bioskop Doma omladine Beograda
ponedeljak 26. januar 2009.
19h

Dok čekate BEOKON 2009 i četvrti Festival srpskog filma fantastike (Dom omladine Beograda, 30. januar - 1. februar), evo prilike da ponovo vidite neke od filmova koji su prikazani na trećem Festivalu srpskog filma fantastike. Program će ići u tri bloka od po sat vremena, sa 5 minuta pauze između, a u izbor je uključena i KNJIGA SENKI Petra Kovačevića koja je iz tehničkih razloga ispala s repertoara FSFF3. Ulaz je besplatan - dovoljno je samo da ponesete dobro raspoloženje. Pozdrav od Jovana Ristića i Miroslava Lakobrije iz uprave FSFF!
19h

P.I.S.T. (PROKLETSTVO IKONE SVETOG TEODORA) (55 minuta)

Nebojša Nenadić (15 Minutes Pictures, 2005)

Iz gradskog muzeja u Pančevu ukradena je čudotvorna ikona iz Srednjeg veka, za koju se vezuju strašne tajne. I dok javno mnenje bruji o ovom drskom činu, dva prijatelja — koja o krađi znaju nešto više — spremaju se za sudbonosno putovanje do kule iznad Vršca. P.I.S.T. je prvi ozbiljniji projekat Nebojše Nenadića, budućeg autora "Čudovišta iz Tamiša". Posle uspešnih premijera u Pančevu, film je dobio profesionalno DVD izdanje - sve sa dokumentarcem o nastajanju i komentatima režisera - koje je se može nabaviti direktno od Nenadića.
========== 20h

KONCENTRAT (10 minuta)

Marko Milović (nezavisna produkcija, 2007)

Radi učešća na takmičenju uzgajivača prasadi, starija žena sa sela nabavlja sredstvo kojim će podgojiti svoju svinju. I svinja zaista kreće da napreduje, ali ne u željenom pravcu… U filmu se pojavljuje iste starice-naturščici (Rosa Micić, Dušanka Cvijetić...) koje su igrale u Milovićevoj trilogiji "Danvički užas" iz 2005. (prikazana na FSFF1)

POČELO JE (3 minuta)

Filip Acović (FDU, 2007)
prikazano na FSFF3
Lep dan u šumi zapravo je početak svetske katastrofe. Na filmu je radio Sendi Kumalakanta, autor maski u "Šejtanovom ratniku". Acovićevo ostvarenje ima odličnu fotografiju i snimljeno je u jednom kadru, kao studentska vežba.

KUKURUZ (3 minuta)

Marko Backović (nezavisna produkcija, 2007)

Čovek beži kroz kukuruzna polja pred nevidljivim neprijateljem. Film je posvećen globalnom zagrevanju.

DEČAK KOJI JE BIO SUVIŠE NEVIN (8 minuta)

Danilo Bećković (MG medija/FDU, 2007)

Srbija za desetak godina. Tinejdžer Sveta dolazi na kliniku u očekivanju da mu doktori pomognu da se izleči od nevinosti. "Dečak koji je bio suviše nevin" samodovljni je segment planiranog dugometražnog filma "Doba nevinosti" za koji su scenario napisali Danilo Bećković i Dimitrije Vojnov. "Dečak" je nastao posle dvogodišnjih napora da se sakupi novac za snimanje ove tinejdžerske seksi komedije, koja sadrži elemente fantastike. U Bećkovićevom kratkom filmu igraju Stefan Bundalo, Lena Bogdanović, Tihomir Stanić, Jana Milić, Mirka Vasiljević i Danijela Štajnfeld, a u epizodnim ulogama su Sanja Kužet i Vujadin Milošević, tumačeći gostujuće likove iz "Šejtanovog ratnika".

HOTEL KANIBAL (8 minuta)

Branislav Crvenković i Miroslav Lakobrija (nezavisna produkcija, 2007)

Dva pijana gosta doslovce urnišu hotel. Osoblje to možda ne vidi, ali hotelu uopšte nije svejedno. Film je montirao Nebojša Simeunović - Sabljar, vođa rok grupe "Dža ili bu". "Hotel kanibal" je prvi segment diptiha koji je u Beogradu, na Festivalu srpskog filma fantastike, prikazan pod nazivom "Hotel kod poginule aždahe". Drugi segment je "Predatorka".

PREDATORKA (5 minuta)

Miroslav Lakobrija i Branislav Crvenković (nezavisna produkcija, 2007)

Žena iskusnog izgleda zavodi hotelskog gosta, odlazi s njim u sobu, i počinje da izvodi striptiz. Gost će dobiti sve što ne očekuje… Film je drugi segment diptiha koji je u Beogradu, na Festivalu srpskog filma fantastike prikazan pod nazivom "Hotel kod poginule aždahe". Prvi segment je "Hotel kanibal".

ZVEZDAN - EPIZODA "STUDENT" / ZVEZDAN - EPISODE "STUDENT" (16 minuta)

Filip Markovinović (Kino klub Novi Sad, 2003)

San je svakog studenta da iznajmi sobu kod fine porodice. I ova izgleda fino. Sve dok ne ogladni… Ova solidno producirana horor komedija prikazana je na festivalu Filmski front u Novom Sadu, a 2007. godine na Treš film festivalu u Varaždinu (Hrvatska).
===========  21h

KNjIGA SENKI (65 minuta)

Petar Kovačević (nezavisna produkcija, 2007-2008)

Fantazijska priča o tinejdžerima iz Požege koji su u okolini grada slučajno iskopali drevnu knjigu na latinskom jeziku. Mećutim, knjiga je ukleta i potiče od zla koje je svojevremeno nateralo Stare Slovene u seobu na današnje prostore. Film je uz budžet od 1.000 evra snimio Petar Kovačević (18) iz Požege. Ovaj mladi entuzijasta u "Knjizi senki" je radio maltene sve: napisao je scenario, režirao, montirao, šminkao, upravljao kamerom i osmišljavo specijalne i digitalne efekte. Upravo završava svoj drugi dugometražni film HYDROPS.

total: 174 minuta
sajt: www.art-anima.com/fsff


Sviđa ti se? Javi ostalima!

Važna napomena!

Stranica na kojoj se nalazite je automatizovani servis web magazina Helly Cherry.
Redakcija našeg magazina je posvećena objavljivanju autorskog materijala. Iz tog razloga, i zbog nedostatka vremena, naša redakcija ne piše vesti i najave za nove koncerte, izdanja i razne manifestacije.
Ipak, ostavili smo mogućnost organizatorima, promoterima i svima ostalima da svoja dešavanja najave upravo putem ovog servisa. Vesti i najave koje oni šalju se automatski objavljuju na ovim stranicama (u obliku, obimu i sadržaju koji su sami odabrali) tako da naša redakcija nije odgovorna za taj deo sadržaja.

Pratite nas na Fejsbuku

Blog Archive