Re: Конкурс за Награду ЂУРИН ШЕШИРSviđa ti se? Javi ostalima!

objavljeno

2011/11/16 HELLY CHERRY <hellycherry@gmail.com>

 

                                  KONKURS  ZA  NAGRADU 

                                       "ĐURIN ŠEŠIR"

  

               Fondacija solidarnosti Srbije i Kuća Đure Jakšića ustanovili su novu književnu nagradu – pod nazivom Đurin šešir – za rukopis neobjavljene knjige pesama, koja će prvi put biti dodeljena poslednje nedelje juna 2012. godine, na svečanosti i proglašenju pobednika, u kući Đure Jakšića, Skadarska 34, u Beogradu.

            Pravo učešća na Konkursu imaju svi autori koji pišu na srpskom jeziku, a rukopis neobjavljene knjige pesama, u 3 (tri)primerka, pod šifrom (sa razrešenjem šifre u posebnoj, zapečaćenoj koverti), poslati isključivo poštom na adresu: Kuća Đure Jakšića, Skadarska 34, 11 000 Beograd, sa naznakom – za Nagradu Đurin šeširnajkasnije do 31. 03. 2012. godine.

            Nagrada se sastoji od:

       –   objavljivanja pobedničkog rukopisa u formi knjige, u tiražu od 500 (pet  stotina) primeraka, od čega autoru pripada 100 (stotinu) primeraka;

       –   plakete (bareljefa u mesingu) sa likom Đure Jakšića, rad vajara Ostoje Balkanskog;

       –   unikatnog šešira, ručno izrađenog, po ugledu na šešir Đure Jakšića.

 

            O dodeli Nagrade Đurin Šešir odlučuje tročlani Žiri, u sastavu: mr Dušan Stojković, književnik i književni kritičar – predsednik, Radivoje Marković, urednik umetničkih programa u Kući Đure Jakšića – član, i Miloš Janković, književnik - ispred Fondacije solidarnosti Srbije – član.

--
HELLY CHERRY webzine posvećen alternativnoj i andergraund kulturi
www.HELLYCHERRY.com / www.HELLYCHERRY.co.nr
@ facebook / www.facebook.com/hellycherry
@ myspace / www.myspace.com/krikunutrasnjosti

THIRD I ambient / industrial / noise act
www.THIRDINOISE.co.nr
@ facebook / www.facebook.com/thirdinoise
@ myspace / www.myspace.com/krikunutrasnjostiSviđa ti se? Javi ostalima!

Važna napomena!

Stranica na kojoj se nalazite je automatizovani servis web magazina Helly Cherry.
Redakcija našeg magazina je posvećena objavljivanju autorskog materijala. Iz tog razloga, i zbog nedostatka vremena, naša redakcija ne piše vesti i najave za nove koncerte, izdanja i razne manifestacije.
Ipak, ostavili smo mogućnost organizatorima, promoterima i svima ostalima da svoja dešavanja najave upravo putem ovog servisa. Vesti i najave koje oni šalju se automatski objavljuju na ovim stranicama (u obliku, obimu i sadržaju koji su sami odabrali) tako da naša redakcija nije odgovorna za taj deo sadržaja.

Pratite nas na Fejsbuku