Re: Конкурс за Награду ЂУРИН ШЕШИР



Sviđa ti se? Javi ostalima!

objavljeno

2011/11/16 HELLY CHERRY <hellycherry@gmail.com>

 

                                  KONKURS  ZA  NAGRADU 

                                       "ĐURIN ŠEŠIR"

  

               Fondacija solidarnosti Srbije i Kuća Đure Jakšića ustanovili su novu književnu nagradu – pod nazivom Đurin šešir – za rukopis neobjavljene knjige pesama, koja će prvi put biti dodeljena poslednje nedelje juna 2012. godine, na svečanosti i proglašenju pobednika, u kući Đure Jakšića, Skadarska 34, u Beogradu.

            Pravo učešća na Konkursu imaju svi autori koji pišu na srpskom jeziku, a rukopis neobjavljene knjige pesama, u 3 (tri)primerka, pod šifrom (sa razrešenjem šifre u posebnoj, zapečaćenoj koverti), poslati isključivo poštom na adresu: Kuća Đure Jakšića, Skadarska 34, 11 000 Beograd, sa naznakom – za Nagradu Đurin šeširnajkasnije do 31. 03. 2012. godine.

            Nagrada se sastoji od:

       –   objavljivanja pobedničkog rukopisa u formi knjige, u tiražu od 500 (pet  stotina) primeraka, od čega autoru pripada 100 (stotinu) primeraka;

       –   plakete (bareljefa u mesingu) sa likom Đure Jakšića, rad vajara Ostoje Balkanskog;

       –   unikatnog šešira, ručno izrađenog, po ugledu na šešir Đure Jakšića.

 

            O dodeli Nagrade Đurin Šešir odlučuje tročlani Žiri, u sastavu: mr Dušan Stojković, književnik i književni kritičar – predsednik, Radivoje Marković, urednik umetničkih programa u Kući Đure Jakšića – član, i Miloš Janković, književnik - ispred Fondacije solidarnosti Srbije – član.





--
HELLY CHERRY webzine posvećen alternativnoj i andergraund kulturi
www.HELLYCHERRY.com / www.HELLYCHERRY.co.nr
@ facebook / www.facebook.com/hellycherry
@ myspace / www.myspace.com/krikunutrasnjosti

THIRD I ambient / industrial / noise act
www.THIRDINOISE.co.nr
@ facebook / www.facebook.com/thirdinoise
@ myspace / www.myspace.com/krikunutrasnjosti



Sviđa ti se? Javi ostalima!

Važna napomena!

Stranica na kojoj se nalazite je automatizovani servis web magazina Helly Cherry.
Redakcija našeg magazina je posvećena objavljivanju autorskog materijala. Iz tog razloga, i zbog nedostatka vremena, naša redakcija ne piše vesti i najave za nove koncerte, izdanja i razne manifestacije.
Ipak, ostavili smo mogućnost organizatorima, promoterima i svima ostalima da svoja dešavanja najave upravo putem ovog servisa. Vesti i najave koje oni šalju se automatski objavljuju na ovim stranicama (u obliku, obimu i sadržaju koji su sami odabrali) tako da naša redakcija nije odgovorna za taj deo sadržaja.

Pratite nas na Fejsbuku