O atomima rukavice i vazduha – web premijera poetskog filma “Udah 2”Sviđa ti se? Javi ostalima!

            U okviru web magazina “E-plakat“ premijerno je predstavljen poetski film „Udah“, peti po redu iz omnibusa „Video V. Poezija“ beogradske pesnikinje i video umetnice Natalije Ž. Živković.
            Prema navodima autorke, „
film “Udah 2” odslikava poetiku njene zbirke poezije “U aorti mog srca” i govori o želji da se Svet spozna onakav kakav je zaista, bez predrasuda i tokom života usvojenih struktura.”
            Kako autorka objašnjava – “mi mislimo da rukavica ima svoju ivicu a ako to pogledamo na nivou atoma uvidećemo da se u jednom trenutku atomi rukavice mešaju sa atomima vazduha oko nje, i da granica ne postoji. Uprkos tome, naš mozak opaža rukavicu kao odvojenu od vazduha: “mislimo da ne postoji kac-rukavica, tj, pola kaciga a pola rukavica, mislimo da između predmeta jasna je granica”. 
            Filmska slika je u skladu sa tekstom – dva krilata bića upecala su u reci upitnike i, pitajući se o verodostojnom pogledu na Svet, hodaju rečnim kejom trudeći se da njegove elemente upotrebe na netipičan način, da razlabave ukorenjene obrasce u kojima ih poimamo”.
            Omnibus “Video V. Poezija” Natalije Ž. Živković zasnovan je na knjizi “U aorti mog srca” iste autorke (“Nagrada Risto Ratković za mlade autore” u konkurenciji zemalja regiona ex-Ju). Filmovi iz omnibusa su nagrađivani na filmskim festivalima i prikazivani na više televizija.

Link do filma “Udah 2”: http://www.youtube.com/watch?v=dQsfVqxydo4
Sviđa ti se? Javi ostalima!

Važna napomena!

Stranica na kojoj se nalazite je automatizovani servis web magazina Helly Cherry.
Redakcija našeg magazina je posvećena objavljivanju autorskog materijala. Iz tog razloga, i zbog nedostatka vremena, naša redakcija ne piše vesti i najave za nove koncerte, izdanja i razne manifestacije.
Ipak, ostavili smo mogućnost organizatorima, promoterima i svima ostalima da svoja dešavanja najave upravo putem ovog servisa. Vesti i najave koje oni šalju se automatski objavljuju na ovim stranicama (u obliku, obimu i sadržaju koji su sami odabrali) tako da naša redakcija nije odgovorna za taj deo sadržaja.

Pratite nas na Fejsbuku