Lunch, Replicunts i Progres na malom festivalu u Kruševcu



Sviđa ti se? Javi ostalima!

Nakon nedavnog nastupa benda Wank For Peace iz Francuske, u kruševakom klubu Zamajac očekuje nas još jedan bend iz ove zemlje. Reč je o punk rock sastavu Lunch iz Marseja, koji će binu podeliti sa beogradskim sastavom Replicunts i kraljevačkim Progresom. Svirka će biti održana 23. februara sa početkom od 21h, dok će ulaz iznositi 200 dinara.

Lunch je nastao 2005. godine i izvode melodični hardcore/punk rock. Često ih upoređuju sa bendovima kao što su NOFX, Justin (e) i Good Riddance. Ova ekipa 2013. godine objavila je ep „19 heures au Québec", dok je godine pre toga izašao i njihov prvi zvaničan album „De la Colère". Lunch 19. februara kreću na turneju, u okviru koje će posetiti i Srbiju, dok su pored Kruševca planirani i Kragujevac, Beograd i Novi Sad. Ovo će ujedno biti i prilika da uživo čujemo bend koji numere izvodi na svom maternjem jeziku, tačnije na francuskom.

Replicunts  je jedan od onih retkih bendova čiji članovi su devojke. Njihova muzika nastala je pod uticajem, kako melodičnog, tako i, a možda i u većoj meri,  old school punka. Njihov singl „You lie you die" proglašen je za pesmu meseca septembra 2014. godine, magazina Get On Stage. Ipak, prema svedočenjima publike, tek kada se ove devojku nađu na sceni dešava se prava stvar, a to je prava eksplozija energije.

Progres iz Kraljeva nastao je još devedesetih godina, međutim, nakon određene pauze bend je odlučio da se ponovo aktivira i stupi na scenu. Na ovu odluku uticala je i želja da rade ono što najviše vole, a to je stvaranje dobrog punk rock zvuka. Kraljevčani iza sebe imaju nekoliko demo snimaka, ali i album objavljen 2002. godine pod nazivom „Podigni glas".

Kako iz New Scene United-a najavljuju pomenuti nastup biće održan u okviru mini festivala, dok se, nekoliko dana potom 27. februara priča nastavlja nastupom grčkog sastava Vodka Juniors. Kako će u okviru malog festivala biti organizovano i prikupljanje pomoći za jednu porodicu iz Kruševca koja se nalazi u teškim uslovima imaćemo priliku i da nekome pomognemo.




Sviđa ti se? Javi ostalima!

Važna napomena!

Stranica na kojoj se nalazite je automatizovani servis web magazina Helly Cherry.
Redakcija našeg magazina je posvećena objavljivanju autorskog materijala. Iz tog razloga, i zbog nedostatka vremena, naša redakcija ne piše vesti i najave za nove koncerte, izdanja i razne manifestacije.
Ipak, ostavili smo mogućnost organizatorima, promoterima i svima ostalima da svoja dešavanja najave upravo putem ovog servisa. Vesti i najave koje oni šalju se automatski objavljuju na ovim stranicama (u obliku, obimu i sadržaju koji su sami odabrali) tako da naša redakcija nije odgovorna za taj deo sadržaja.

Pratite nas na Fejsbuku