Pobjednici Jelen Demofesta uskoro objavljuju prvenac "The Best Of"Sviđa ti se? Javi ostalima!


Slovenački sastav Hulahoop, aktuelni pobjednici banjalučkog Jelen Demofesta, krajem marta objavljuju svoj album prvenac, čije su snimanje dobili kao nagradu za sjajnu svirku i originalni nastup upravo na ovom najvećem regionalnom takmičenju demo bendova.

"Upravo smo pred izdavanjem albuma. Imamo snimljeno praktično sve, tako da sada brzo na red dolaze miks i mastering, a inače za sve je zadužen Anej Kočevar iz studija 'Sick Bastard'. Sada nas čeka mnogo rada na štampi CD-a i dizajnu, koji će biti u našem stilu - nešto posebno. Prošlog vikenda imali smo foto snimanje i vjerujem da ćemo imati promo fotografije dostupne već sljedeće sedmice", kaže Anže Burja, bubnjar benda Hulahoop i dodaje da jedva čekaju promociju albuma, koja će biti održana u Ljubljani.

Iako se radi o njihovom prvom zvaničnom izdanju, album na kojem će se naći deset numera nosi simpatični naziv "The Best Of".

"Mislili smo da je takvo ime dobra fora, ali ne samo to. Sve pjesme koje sviramo su, zapravo, najbolje od onih koje smo do sada stvorili, pa otuda i takav izbor imena", pojašnjava Burja. Iako svaka pjesma ima elemente raznih žanrova, navodi da ih sve ipak povezuje onaj za njih i njihovu muziku tipičan zvuk - hard pop funk.

Da su svoju muzičku misiju shvatili ozbiljno, govori i podatak da se istovremeno bave i promo materijalom i organizovanjem promotivnih koncerata u raznim klubovima i festivalima u rodnoj Slovenije. Otkrivaju da imaju veliku želju da nastupaju i na festivalima širom ex-Yu prostora, ali ih prije toga čeka snimanje video spota u MTV produkciji, koje su takođe dobili kao nagradu za osvojeno prvo mjesto na prošlogodišnjem Jelen Demofestu.

"Zbog svega nabrojanog spot je ostavljen malo po strani, pa će vjerojatno biti snimljen odmah nakon izdavanja albuma. To se trebamo još dogovoriti sa Demofestom i MTV-jem", navodi Burja.

Naglašava da im zaista mnogo znači nagrada Jelen Demofesta, jer su dugo vremena željeli da izdaju album, a njihov san je sada samo na korak do ostvarenja.

"Nagrada nam je zaista pomogla, pogotovo jer smo htjeli kvalitetan proizvod, koji će ljudi, nadamo se, zapamtiti. To znači i veće troškove, tako da puno hvala Demofestu za ovu nagradu!", kaže Burja.

Dodaje i da je Demofest najveći i najbolje organizovan festival mladih bendova od svih koje su imali priliku posjetiti.

"Sve je vrhunsko! Sigurno je da takve stvari ostaju zauvijek u sjećanju, kao i svi bendovi sa kojima smo postali prijatelji i to je najvažnije. Naravno, tu su i sva ona osjećanja koja smo doživjeli kada smo postali pobjednici. Ipak je to stvar koja ti se desi samo jednom u životu", smatra Burja.

Kao što je već poznato, svi pobjednici Jelen Demofesta nastupaju kao revijalni izvođači posljednje večeri festivala, pa ni Hulahoop neće biti izuzetak, a oni obećavaju još bolju svirku nego prošle godine.

"Publika će vidjeti veliku žurku na bini i muzičare koje uživaju u onome što rade, a čuće i moderan zvuk koji su mogli čuti i prošli put. Međutim, sve će to biti još bolje, čak i energičnije nego prošle godine", obećava Burja.

I dalje otvoren konkurs za Jelen Demofest 08

Podsjećamo da je u toku konkurs za osmi Jelen Demofest na koji se svi zainteresovani demo bendovi mogu prijaviti preko zvaničnog sajta festivala www.demofest.org, a elektronska prijava koju je potrebno detaljno ispuniti nalazi se u kategoriji Festival/Takmičari. Nakon završenog konkursa, stručni žiri će odabrati 30 bendova koji će imati priliku da pred publikom nastupe na jednoj od dvije kvalifikacione večeri.

Konkurs za takmičare Jelen Demofesta 08 biće otvoren do 1. aprila, a rezultati će biti objavljeni tokom juna, kada će biti poznata i imena stručnog žirija.
Sviđa ti se? Javi ostalima!

Važna napomena!

Stranica na kojoj se nalazite je automatizovani servis web magazina Helly Cherry.
Redakcija našeg magazina je posvećena objavljivanju autorskog materijala. Iz tog razloga, i zbog nedostatka vremena, naša redakcija ne piše vesti i najave za nove koncerte, izdanja i razne manifestacije.
Ipak, ostavili smo mogućnost organizatorima, promoterima i svima ostalima da svoja dešavanja najave upravo putem ovog servisa. Vesti i najave koje oni šalju se automatski objavljuju na ovim stranicama (u obliku, obimu i sadržaju koji su sami odabrali) tako da naša redakcija nije odgovorna za taj deo sadržaja.

Pratite nas na Fejsbuku