Jelen Demofest spaja Balkan i SkandinavijuSviđa ti se? Javi ostalima!

Banjalučki sastav Sopot nastupiće na festivalu "Live at Heart No. 6" u Švedskoj, zahvaljujući saradnji Jelen Demofesta sa švedskom organizacijom NBV.

Riječ je o najvećem festivalu koji se održava u Skandinaviji, a ovo je još jedan od koraka koji Jelen Demofest čini na polju razmjene kulture, te širi polje djelovanja daleko van granica Balkana.

Sopot je već u nekoliko navrata nastupao u inostranstvu u sklopu svojih turneja, tokom kojih su obišli brojne zemlje Evrope, a među njima se nalazila i Švedska, pa će ovo biti treći nastup banjalučana u skandinavskoj kraljevini.

"Po informacijama koje smo dobili, riječ je o zaista ogromnom festivalu na kojem će svirati više od 200 muzičara na oko 20 bina. Potrudićemo se da iskoristimo ovu priliku za putovanje i nastup koju nam je pružio Jelen Demofest, pa razmišljamo da zakažemo još neke nastupe i napravimo manju turneju po Skandinaviji i, eventualno, sviramo i u Njemačkoj", navodi Petar Topalović, frontmen Sopota i dodaje da bend do tada čeka još mnogo posla.

Otkriva da se Sopot trenutno sprema za snimanje trećeg spota sa aktuelnog albuma "Sopotnik".

"Snimaćemo spot za pjesmu 'Zovi me', a trenutno smo u procesu pisanja scenarija. Takođe, u planu nam je da objavimo i EP izdanje sa tri ili četiri numere, ali o tom potom", kaže Topalović.

Podsjećamo, na prošlogodišnjem, sedmom izdanju publici Jelen Demofesta su se predstavila dva neafirmisana sastava iz Švedske, Dismissed i What's Left of the Sun iz Geteborga, koji su imali čast da na otvore festival na ljetnoj pozornici tvrđave Kastel.  Sa druge strane, Sopot je dobio šansu da uzvrati gostovanje kao najperspektivni sastav iz ovih krajeva, a čija popularnost zahvaljujući dokazanom kvalitetu raste iz dana u dan.

Inače, NBV organizacija sa kojom Jelen Demofest sarađuje je obrazovna organizacija, finansirana od strane organa lokalne samouprave, koja se bavi očuvanjem i razvijanjem narodnog znanja, a festival na kojem će se Sopot nastupiti održava se u gradu Erebro od 2. do 5. septembra.

Konkurs za Jelen Demofest 08 otvoren još mjesec dana

Konkurs za takmičare osmog Jelen Demofesta je otvoren još mjesec dana, preciznije do 1. aprila, što je rok do kojeg se svi zainteresovani demo bendovi mogu prijaviti preko zvaničnog sajta festivala www.demofest.org. Elektronska prijava koju je potrebno detaljno ispuniti nalazi se u kategoriji Festival/Takmičari, a zatim je poslati na adresu konkurs@demofest.org. Nakon završenog konkursa, stručni žiri će odabrati 30 bendova koji će imati priliku da pred publikom nastupe na jednoj od dvije kvalifikacione večeri, a imena takmičara biće objavljena tokom juna.
Sviđa ti se? Javi ostalima!

Važna napomena!

Stranica na kojoj se nalazite je automatizovani servis web magazina Helly Cherry.
Redakcija našeg magazina je posvećena objavljivanju autorskog materijala. Iz tog razloga, i zbog nedostatka vremena, naša redakcija ne piše vesti i najave za nove koncerte, izdanja i razne manifestacije.
Ipak, ostavili smo mogućnost organizatorima, promoterima i svima ostalima da svoja dešavanja najave upravo putem ovog servisa. Vesti i najave koje oni šalju se automatski objavljuju na ovim stranicama (u obliku, obimu i sadržaju koji su sami odabrali) tako da naša redakcija nije odgovorna za taj deo sadržaja.

Pratite nas na Fejsbuku