Koncert grupe Voja Bešić Bend



Sviđa ti se? Javi ostalima!

Veliki pretprolećni koncert koji će održati Voja Bešić Band u subotu 14. marta u 22 časa u Centru urbane kulture Imago ujedno je i podsećanje na jedinstveni projekat The Glissers.

Godine 1996. jedinstveni muzički projekat The Glissers u izdanju Imago Records okupio je renomirane učesnike tadašnje muzičke scene, između ostalih, Margitu Stefanović (klavijature), Mariju Mihajlović (vokal), Volislava Bešića (gitara i vokal), Marina Petrića Puronija (udaraljke), Branka Isakovića (bas).
Podsećanje na ovu saradnju obnoviće Voja Bešić Band u subotu, 14. marta, sa početkom u 22 časa velikim pretprolećnim koncertom u novootvorenom prostoru Centra urbane kulture Imago, Dečanska 14 u Beogradu.

Ulaz je besplatan.

Voja Bešić Band aktivan je od maja 2013. kada su izdali singl BOOGALOO za Multimedia Music, sa dve vrlo zapažene pesme Donde Esta Maria i Zaratustra. Na koncertu u subotu će pored pesama sa albuma the Glissers i novih pesama izvoditi i one koje je Bešić radio sa svojim njujorškim bendom L.F.Ant. Zvuk se zasniva na ubedljivoj ritam sekciji uz minimalističke gitare, dok glas pevačice Marije Travice sve boji u bluz.

Vojislav Bešić, muzičar, pisac i lider benda poznat je kao akter yu - novog talasa sa grupom Bezobrazno zeleno gde je bio gitarista i pevač, muzičku karijeru nastavio je u sastavima i projektima poput “The Glissers”, “Collateral Damage” i “L.F.Ant” (stacioniranim u Njujorku), kao i mnogim drugim. Autor je romana “Gringo” (2009) , “ Kozinski” (2012) i “Puterica” (2014) u izdanju izdavačke kuće “Kornet.”
Voja Bešić Band čine: Vojislav Bešić, (ex Bezobrazno zeleno), Đorđe Đuričko (ex Sport i reinkarnacija), Marko Milivojević (ex EKV) i vokal Marija Travica.

spot Donde Esta Maria možete videti na:
https://www.youtube.com/watch?v=xOmvGwf-Q_U



Sviđa ti se? Javi ostalima!

Važna napomena!

Stranica na kojoj se nalazite je automatizovani servis web magazina Helly Cherry.
Redakcija našeg magazina je posvećena objavljivanju autorskog materijala. Iz tog razloga, i zbog nedostatka vremena, naša redakcija ne piše vesti i najave za nove koncerte, izdanja i razne manifestacije.
Ipak, ostavili smo mogućnost organizatorima, promoterima i svima ostalima da svoja dešavanja najave upravo putem ovog servisa. Vesti i najave koje oni šalju se automatski objavljuju na ovim stranicama (u obliku, obimu i sadržaju koji su sami odabrali) tako da naša redakcija nije odgovorna za taj deo sadržaja.

Pratite nas na Fejsbuku