Koncert grupe Voja Bešić BendSviđa ti se? Javi ostalima!

Veliki pretprolećni koncert koji će održati Voja Bešić Band u subotu 14. marta u 22 časa u Centru urbane kulture Imago ujedno je i podsećanje na jedinstveni projekat The Glissers.

Godine 1996. jedinstveni muzički projekat The Glissers u izdanju Imago Records okupio je renomirane učesnike tadašnje muzičke scene, između ostalih, Margitu Stefanović (klavijature), Mariju Mihajlović (vokal), Volislava Bešića (gitara i vokal), Marina Petrića Puronija (udaraljke), Branka Isakovića (bas).
Podsećanje na ovu saradnju obnoviće Voja Bešić Band u subotu, 14. marta, sa početkom u 22 časa velikim pretprolećnim koncertom u novootvorenom prostoru Centra urbane kulture Imago, Dečanska 14 u Beogradu.

Ulaz je besplatan.

Voja Bešić Band aktivan je od maja 2013. kada su izdali singl BOOGALOO za Multimedia Music, sa dve vrlo zapažene pesme Donde Esta Maria i Zaratustra. Na koncertu u subotu će pored pesama sa albuma the Glissers i novih pesama izvoditi i one koje je Bešić radio sa svojim njujorškim bendom L.F.Ant. Zvuk se zasniva na ubedljivoj ritam sekciji uz minimalističke gitare, dok glas pevačice Marije Travice sve boji u bluz.

Vojislav Bešić, muzičar, pisac i lider benda poznat je kao akter yu - novog talasa sa grupom Bezobrazno zeleno gde je bio gitarista i pevač, muzičku karijeru nastavio je u sastavima i projektima poput “The Glissers”, “Collateral Damage” i “L.F.Ant” (stacioniranim u Njujorku), kao i mnogim drugim. Autor je romana “Gringo” (2009) , “ Kozinski” (2012) i “Puterica” (2014) u izdanju izdavačke kuće “Kornet.”
Voja Bešić Band čine: Vojislav Bešić, (ex Bezobrazno zeleno), Đorđe Đuričko (ex Sport i reinkarnacija), Marko Milivojević (ex EKV) i vokal Marija Travica.

spot Donde Esta Maria možete videti na:
https://www.youtube.com/watch?v=xOmvGwf-Q_USviđa ti se? Javi ostalima!

Važna napomena!

Stranica na kojoj se nalazite je automatizovani servis web magazina Helly Cherry.
Redakcija našeg magazina je posvećena objavljivanju autorskog materijala. Iz tog razloga, i zbog nedostatka vremena, naša redakcija ne piše vesti i najave za nove koncerte, izdanja i razne manifestacije.
Ipak, ostavili smo mogućnost organizatorima, promoterima i svima ostalima da svoja dešavanja najave upravo putem ovog servisa. Vesti i najave koje oni šalju se automatski objavljuju na ovim stranicama (u obliku, obimu i sadržaju koji su sami odabrali) tako da naša redakcija nije odgovorna za taj deo sadržaja.

Pratite nas na Fejsbuku