Premijera filma Izgubljeno Dugme u Beogradu



Sviđa ti se? Javi ostalima!

Film o Goranu Ipetu Ivandicu, "Izgubljeno Dugme"ce  biti prikazan na Beogradskom Festivalu Dokumentarnog i Kratkometraznog filma 23.03. 2015. u Sali 1, beogradskog Doma Sindikata, sa pocetkom u 22.30h. 

"Izgubljeno dugme" uzbudljiva je biografska priča o Goranu Ipetu Ivandiću, tragičnom bubnjaru najvećeg rock sastava s prostora bivše Jugoslavije - Bijelog dugmeta.
Film grebe duboko u prošlost kad je Ipe još kao klinac upao bend koji je u nedelju dana pokorio zemlju s više od 20 miliona stanovnika. Ovaj film otkriva kako je mladić iz Vareša izgradio imidž muzičke  senzacije već u 20-oj godini života i zašto su njegove solo deonice bile najspektakularniji deo  koncerata sastava Bijelo Dugme.
 Njegova slava prekinuta je na vrhuncu karijere kad mu je policija u bubnjevima pronašla hašiš i strpala ga dve i po godine u zatvor. Ta brutalna kazna uništila Ipeta i emotivno i psihički,  pa je on posle zatvora upadao iz jedne krize u drugu ; Zadužio se kod lihvara, krenuo u raznorazne „biznis varijante“  u kojima je izgubio sve, da bi njegovu dramu okončala misteroizna smrt u Beogradu.
Tajna njegove smrti nikada nije razjašnjena. Službeno, Ipe se ubio skokom sa šestog sprata hotela Metropol. Neslužbeno, Ipe je ubijen... 

Film je dobitnik glavne nagrade na nedavno zavrsenom internacionalnom festivalu DORF (Festival Dokumentarnog Rock Filma) u Vinkovcima.



Sviđa ti se? Javi ostalima!

Važna napomena!

Stranica na kojoj se nalazite je automatizovani servis web magazina Helly Cherry.
Redakcija našeg magazina je posvećena objavljivanju autorskog materijala. Iz tog razloga, i zbog nedostatka vremena, naša redakcija ne piše vesti i najave za nove koncerte, izdanja i razne manifestacije.
Ipak, ostavili smo mogućnost organizatorima, promoterima i svima ostalima da svoja dešavanja najave upravo putem ovog servisa. Vesti i najave koje oni šalju se automatski objavljuju na ovim stranicama (u obliku, obimu i sadržaju koji su sami odabrali) tako da naša redakcija nije odgovorna za taj deo sadržaja.

Pratite nas na Fejsbuku