Na Jelen Demofest 08 želi čak 461 bend!Sviđa ti se? Javi ostalima!

Konkurs za takmičarske demo sastave osmog Jelen Demofesta zvanično je okončan, a ove godine ponovo je stigao rekordan broj prijava – njih 461, što je za četiri više od prošle godine.  

Na mail adresu stizale su prijave iz svih šest zemalja regiona, a najveći broj demo izvođača čekao je posljednja dva dana konkursa, kada je pristiglo preko 50% ukupnog broja prijava.

Po već ustaljenom obrascu, najviše prijava stiglo je iz Srbije (199) i Hrvatske (125), nešto manji broj iz BiH (96), što govori o muzičkom potencijalu koji ove tri zemlje imaju. Sa druge strane, najveće iznenađenje je povećan broj prijava iz Slovenije (20), a tu su, naravno, i demo bendovi iz Makedonije (12) i Crne Gore (9).

"I ove godine smo uspjeli da oborimo rekord po pitanju broja prijava za Jelen Demofest, iako se ne radi o velikoj razlici u odnosu na prethodnu godinu. Ipak, kako rekordi postoje da se obaraju, ne možemo da ne budemo ponosni i zadovoljni sa ovakvim rezultatima", kazala je Brankica Janković, direktor Jelen Demofesta.

Dodaje da je sada pred stručnim žirijem zaista ogroman posao preslušavanja 922 pristigle numere i odabira 30 bendova koji će se takmičiti u Banjaluci.

"Nakon što žiri završi sa ocjenjivanjem demo sastava, na osnovu broja pristiglih glasova znaćemo kojih 30 bendova ćemo slušati u Banjaluci u julu. Svjesni smo i da su bendovi nestrpljivi da saznaju da li su prošli dalje, ali njihova imena će biti poznata tek tokom juna", istakla je Jankovićeva.

Ona je takođe podsjetila da će rezultati konkursa i imena članova žirija biti objavljeni na zvaničnoj stranici festivala demofest.org, kao i na Facebook stranici Jelen Demofesta.

"Kada je u pitanju revijalni program festivala, zadržali smo prošlogodišnju koncepciju, te će pored pobjednika sedmog Jelen Demofesta, publika moći da čuje i vidi tri poznata regionalna izvođača, ali i tri svjetske muzičke zvijezde", navela je Jankovićeva.

Jelen Demofest će ove godine biti održan od 16. do 18. jula u Banjaluci, ali još uvijek nije poznata njegova tačna lokacija.
Sviđa ti se? Javi ostalima!

Važna napomena!

Stranica na kojoj se nalazite je automatizovani servis web magazina Helly Cherry.
Redakcija našeg magazina je posvećena objavljivanju autorskog materijala. Iz tog razloga, i zbog nedostatka vremena, naša redakcija ne piše vesti i najave za nove koncerte, izdanja i razne manifestacije.
Ipak, ostavili smo mogućnost organizatorima, promoterima i svima ostalima da svoja dešavanja najave upravo putem ovog servisa. Vesti i najave koje oni šalju se automatski objavljuju na ovim stranicama (u obliku, obimu i sadržaju koji su sami odabrali) tako da naša redakcija nije odgovorna za taj deo sadržaja.

Pratite nas na Fejsbuku