Izašao je kompilacijski album "English As a Second Language" u izdanju Ammonite Records



Sviđa ti se? Javi ostalima!

Izdavačka kuća Ammonite Records iz Beograda priredila je kompilacijski album "English As A Second Language". Album je objavljen na CD-u i na najvećim svetskim muzičkim servisima kao što su Deezer, Spotify, iTunes, Amazon i mnogi drugi. Predstavlja selekciju umetnika iz Srbije i Hrvatske, sa zajedničkim imeniteljem da pevaju na engleskom i da se žanrovski svrstavaju u okvire indie-folk/americana/alt-country/lo-fi/acoustic blues muzike, sa dominantnim prizvukom akustičnih instrumenata. Odabrani izvođači demonstriraju ne samo veštinu korišćenja engleskog jezika, već i suštinsku sposobnost da proniknu u jednu kompleksnu i suptilnu kulturnu formu i prisvoje je u potpunosti, te da u njoj stvore najistančanije poetske, umetničke i emocionalne izraze.

Može se slobodno reći da su autori ove kompilacije otišli i nekoliko koraka dalje i formirali ovdašnju školu indie-folk muzike koju možemo nazvati jugoistočnoevropskom.

„English As A Second Language" je kompilacija šesnaest srodnih izvođača i isto toliko pesama nastalih u periodu od početka 2014 do sredine 2015. Nekoliko pesama prvi put je objavljeno na ovom albumu. Ovaj ambiciozni izdavački poduhvat zaokružuje indie-folk scenu ovdašnjih prostora, i najavljuje festival „English As A Second Language" koji će ove jeseni biti održan u Beogradu i u drugim gradovima, sa idejom da se ponavlja svake godine.




Sviđa ti se? Javi ostalima!

Važna napomena!

Stranica na kojoj se nalazite je automatizovani servis web magazina Helly Cherry.
Redakcija našeg magazina je posvećena objavljivanju autorskog materijala. Iz tog razloga, i zbog nedostatka vremena, naša redakcija ne piše vesti i najave za nove koncerte, izdanja i razne manifestacije.
Ipak, ostavili smo mogućnost organizatorima, promoterima i svima ostalima da svoja dešavanja najave upravo putem ovog servisa. Vesti i najave koje oni šalju se automatski objavljuju na ovim stranicama (u obliku, obimu i sadržaju koji su sami odabrali) tako da naša redakcija nije odgovorna za taj deo sadržaja.

Pratite nas na Fejsbuku

Blog Archive