Ovacije za srpskog reditelja



Sviđa ti se? Javi ostalima!

Premijera Molijerovog"Tartifa" u režiji Darijana Mihajlovica izvedena sa velikim uspehom u Berlinu.

Pred prepunom salom Monbijou pozorista u Berlinu, pod otvorenim nebom, izvedena je premijera jednog drugacijeg i novog Tartifa, koji dolazi sa naših prostora. Nemci ovu izvedbu u šali nazivaju "Tartifović" zbog obilja muzike inspirisane Balkanom koju je komponovao naš mladi kompozitor Marko Marić. Preko 600 gledalaca pratilo je premijeru koja će ovog leta biti najveća produkcija na otvorenom.

U velikoj letnjoj berlinskoj produkciji učestvuje dvadeset glumaca iz više berlinskih pozorišta, Berliner ansambla, Volksbine teatra itd... Nemački mediji su preneli da je ova verzija Molijerovog " Tartifa" odlična kombinacija visoke kulture i pučkog pozorišta, dok je " Berliner abendsblat" naveo da novi "Tartif" pokazuje zadivljući pogled u sebe."Berliner Morgenpost" navodi da je izvodjenje ovog Tartifa svakako veče za pamćenje, da je režija inteligentna, duhovita i da su glumci jednostavno fenomenalni.Tartif će se igrati do 15. septembra i do tada će predstavu videti oko 50 hiljada gledalaca jer su karte za ovaj projekat unapred rasprodate.




Sviđa ti se? Javi ostalima!

Važna napomena!

Stranica na kojoj se nalazite je automatizovani servis web magazina Helly Cherry.
Redakcija našeg magazina je posvećena objavljivanju autorskog materijala. Iz tog razloga, i zbog nedostatka vremena, naša redakcija ne piše vesti i najave za nove koncerte, izdanja i razne manifestacije.
Ipak, ostavili smo mogućnost organizatorima, promoterima i svima ostalima da svoja dešavanja najave upravo putem ovog servisa. Vesti i najave koje oni šalju se automatski objavljuju na ovim stranicama (u obliku, obimu i sadržaju koji su sami odabrali) tako da naša redakcija nije odgovorna za taj deo sadržaja.

Pratite nas na Fejsbuku

Blog Archive