I ove godine Street Art festival u KraljevuSviđa ti se? Javi ostalima!

Na petom „Street Art" festivalu, koji u Kraljevu od 27. do 29. avgusta organizuje Kulturni centar „Ribnica", nastupiće bendovi „Ritam nereda", „Bad copy", „Sharks, Snakes and Planes", „Stereo banana", više didžejeva, a podržaće ih i kraljevačke rok i tehno muzičke snage. „Street Art" je festival alternativnih umetnosti i sportova, pa su tako, osim muzike, na programu i izrada grafita, radionice hip-hopa, stickera i origamija, nastupi akrobata i logičke igre kartama.

Koncerti će biti u dvorištu škole „Četvrti kraljevački bataljon" i, kao i svi programi, besplatni su za gledaoce. Dnevni programi se organizuju na više lokacija u gradu. U okviru festivala biće dodeljene nagrade „Zlatni B.U.S" u kategorijama: kratki film, strip/karikatura i fotografija, a rok za slanje radova na temu „Oboji život" je 20. avgust.

Festival počinje 27. avgusta u centru grada nastupom akrobatskih trupa  „Inex teatar" i „Sibox", kao i više plesnih grupa i didžejeva. Desetak grafitera, među kojima će biti i gosti iz Berlina, oslikaće deo fasade OŠ „Dimitrije Tucović". Hip-hop plesna grupa „Continuum Prime" iz Niša, zvanično deseta na svetu, držaće 29. avgusta radionicu, a i ove godine posetioci festivala imaće priliku da se upoznaju sa logičkom igrom kartama „Magic the Gathering", koja je prošle godine privukla veliku pažnju tinejdžera.

- Festival „Street Art" artikuliše višegodišnje pojedinačne pokušaje mladih entuzijasta da afirmišu elemente urbane potkulture  – kaže v.d. direktora Kulturnog centra „Ribnica" Elizabeta Todorović.

Koncertni program 28. avgusta počinje u 20h nastupom kraljevačkih pank-bendova „Terminal 13" i „Krstaši", a zatim na scenu izlaze „Sharks, snakes and Planes" i „Ritam nereda". Drugo veče „Street Arta" rezervisano je za hip-hopere i repere, pa će tako početi nastupom igrača „Continuum Prime", slede reper Kadžu, „Stereo banana" i „Bad copy", a festival se završava dj-žurkom. Kompletan program sa satnicom na http://www.streetartfestival.rs/program.html i na https://www.facebook.com/streetartkv  

     
Sviđa ti se? Javi ostalima!

Važna napomena!

Stranica na kojoj se nalazite je automatizovani servis web magazina Helly Cherry.
Redakcija našeg magazina je posvećena objavljivanju autorskog materijala. Iz tog razloga, i zbog nedostatka vremena, naša redakcija ne piše vesti i najave za nove koncerte, izdanja i razne manifestacije.
Ipak, ostavili smo mogućnost organizatorima, promoterima i svima ostalima da svoja dešavanja najave upravo putem ovog servisa. Vesti i najave koje oni šalju se automatski objavljuju na ovim stranicama (u obliku, obimu i sadržaju koji su sami odabrali) tako da naša redakcija nije odgovorna za taj deo sadržaja.

Pratite nas na Fejsbuku