Cardinal Point za dve nedelje objavljuju debi album



Sviđa ti se? Javi ostalima!

Cardinal Point je nastao početkom 2012. godine. Posle definisanje žanra u istoj godini, bend nastupa na scenu pod imenom GodDamn i počinje sa autorskim radom. Pravac autorskih pesama moze da se okarakteriše kao "southern/heavy rock". Od nastupa izdvajaju pobedu u takmičarskom delu "Reload festivala" u Vladičinom Hanu, nastup na "Pin konfereciji" u okviru festivala "Taksirat" u Skoplju, osvojeno prvo mesto po novinarskom, a drugo mesto po stručnom žiriju na "Belgrade Demo Fest-u" i na festivalu "DAN D" u Beogradu, i još mnogo drugih festivala i nastupa u regionu, ("Šumadija Fest"-Kragujevac,"Revolution Fest"-Kumanovo,"Drugom stranom festival"-Vrnjačka Banja, "Balkan Street festival"-Vranje, "Dani Vranja"...), a 2014. godine odneli nagrade sa Zaječarske gitarijade, Ratkove gitarijade i učešće na Beer Fest-u. U 2015. godini izdvajaju nastup na Jelen Demofest-u u Banja Luci. Očekuje ih još mnogo svirki u zemlji i regionu. Kako bi sve podigli na viši, ozbiljniji i profesionalniji nivo, usleg brzog nastanka novih bendova u svetu sa istim ili sličnim imenom, odlucili su i da promene ime u "Cardinal Point" direktno ukazujući na njihov žanr, stil i prkosno ponosan stav o njihovom geografskom položaju.

Snimili su debi album i krajem avgusta-pocetkom septembra izlazi zvanično izdanje pod nazivom "Spit On Trust And Reliance", koji će sadržati 11 pesama + bonus track (LP - 54 min.). Album je snimljen u studiu "3x2" u Pančevu u vlasništvu Stefana Gaćeše, koji je bio snimatelj i producent. Pored fizičkog izdanja, koji će neki broj biti podeljen, prodat, slat za recenzije i ponude inostranih izdavačkih kuća, album će biti dostupan preko svih digitalnih dowload/streaming servisa. kao što su Amazon, iTunes, Deezer, Spotify i drugi. Bend će imati svoj bar kod i prijavljen u Narodnoj biblioteci, a pesme su naravno zaštitili i potpisali ugovore sa SOKOJ-em.


Za logo benda zaslužan je Predrag Simonović iz Vranja, a cover photo i ceo booklet za digitek pakovanje CD-a Nenad Tasić iz Niša.

Izmedju ostalog u sastav albuma je: CD, knjizica sa tekstovima, poster i stiker.


U nastavku poslušajte tizer https://www.youtube.com/watch?v=W9I8jVgnxVs




Sviđa ti se? Javi ostalima!

Važna napomena!

Stranica na kojoj se nalazite je automatizovani servis web magazina Helly Cherry.
Redakcija našeg magazina je posvećena objavljivanju autorskog materijala. Iz tog razloga, i zbog nedostatka vremena, naša redakcija ne piše vesti i najave za nove koncerte, izdanja i razne manifestacije.
Ipak, ostavili smo mogućnost organizatorima, promoterima i svima ostalima da svoja dešavanja najave upravo putem ovog servisa. Vesti i najave koje oni šalju se automatski objavljuju na ovim stranicama (u obliku, obimu i sadržaju koji su sami odabrali) tako da naša redakcija nije odgovorna za taj deo sadržaja.

Pratite nas na Fejsbuku

Blog Archive