Kuća srećnih ljudi postaje "Večna kuća"



Sviđa ti se? Javi ostalima!

Poslednjih nekoliko dana, društvenim mrežama širom Srbije kruži jedan neobičan snimak. Naime, u pitanju je tizer za novi film iz oblasti fantastike koji, kako tvrde autori ovog projekta, u domaći i svetski film uvodi jedno novo mitsko biće - pravo sa naših prostora. Radi se o tizeru za film „Večna kuća", čiju realizaciju popisuju produkcije „YPSmedia" i „ViktorijaFilm" iz Beograda. Sam projekat je okupio ekipu vrhunskih filmskih profesionalaca od kojih će se neki, po prvi put, okušati u žanru fantastike. Interesantan je podatak da je tizer snimljen u kući u kojoj je, svojevremeno, snimana jedna od najgledanijih domaćih porodičnih serija „Srećni ljudi". Poštovaoci ove serije će, zahvaljujući tizeru, imati prilike da ponovo zavire iza vrata kuće u Miklošićevoj 35. i pogledaju šta to plaši nove stanare. Sama priča je inspirisana srpskom folklornom fantastikom, i prati život mladog bračnog para čiju kuću, preko noći, pohodi tajanstveno mitsko biće – talason. Tizer je snimljen na engleskom jeziku, kako bi barijera sa potencijalnim producentima iz inostranstva bila što manja. Takođe, cilj projekta jeste da srpsku folklornu fantastiku i domaću mitologiju, predstavi potencijalnim stranim ulagačima, čime bi domaća filmska industija napravila eventualni iskorak iz dosadašnje tematike i poetike.


Tizer možete pogledati na sledećem linku:

https://www.youtube.com/watch?v=dgb7GMUiI-g


Projekat „Večna kuća" nalazi se u završnoj fazi glasanja za dobijanje sredstava sa konkursa „Superste.net", koje traje do 28. septembra. Svi oni kojima se ova ideja čini zanimljivom, i koji bi voleli da domaća mitologija oživi i na filmu, mogu da daju podršku projektu na linku: http://www.superste.net/project/vecna-kuca-film/

u tri jednostavna koraka:
1 - klik na link
2 - klik na gornji desni ugao (ćao, uloguj se)
3 - klik na ''podrži projekat"




Sviđa ti se? Javi ostalima!

Važna napomena!

Stranica na kojoj se nalazite je automatizovani servis web magazina Helly Cherry.
Redakcija našeg magazina je posvećena objavljivanju autorskog materijala. Iz tog razloga, i zbog nedostatka vremena, naša redakcija ne piše vesti i najave za nove koncerte, izdanja i razne manifestacije.
Ipak, ostavili smo mogućnost organizatorima, promoterima i svima ostalima da svoja dešavanja najave upravo putem ovog servisa. Vesti i najave koje oni šalju se automatski objavljuju na ovim stranicama (u obliku, obimu i sadržaju koji su sami odabrali) tako da naša redakcija nije odgovorna za taj deo sadržaja.

Pratite nas na Fejsbuku

Blog Archive