MIST uskoro kreće na turneju po Velikoj Britaniji!



Sviđa ti se? Javi ostalima!

MIST, ljubljanski doom metal bend, sljedeći tjedan kreće na svoju prvu turneju Velikom Britanijom koja će obuhvatiti 5 koncertnih datuma, a prije koje će bend održati jedan koncert u Belgiji. Odmah nakon turneje stižu i u zagrebački Vintage Industrial Bar gdje će nastupiti kao predgrupa okultnim doom rockerima Jex Thoth, nakon Vintage-a očekuje ih i nizozemski festival Into The Void.

Koncertni datumi:
21.09.2015. - Liège (BE), Péniche La Légia
22.09.2015. - Sheffield (UK), The Rocking Chair
23.09.2015. - Edinburgh (UK), Bannermans Bar
24.09.2015. - Aberdeen (UK), Downstairs
25.09.2015. - Glasgow (UK), Nice N Sleazy
26.09.2015. - London (UK), The Dev
30.09.2015. - Zagreb (CRO), Vintage Industrial Bar
24.10.2015. - Leeuwarden (NL), Into The Void Festival

Mist je "female fronted" doom metal bend iz Ljubljane osnovan u srpnju 2012. godine. Svoj glazbeni stil grade na ostavštini nekih od najlegendarnijih izvođača kao što su Black Sabbath, Pentagram, Candlemass, Coven, Saint Vitus i ostali. U studenom prošle godine objavili su svoj prvi demo jednostavnog naslova "Demo 2013" koji je zbog velikog interesa doživio i svoje treće izdanje.

Osim toga, bend je prošle godine potpisao i ugovor s kultnom nizozemskom diskografskom kućom Soulseller Records za koju su ove godine objavili novi EP "Inan'" na kojem se nalaze tri nove pjesme te nova verzija pjesme Phobia koja je objavljena na demu. "Inan'' je sniman tijekom jeseni 2014., a za njegovu je produkciju, miks i mastering je bio zadužen Benjamin Kic iz BK Masteringa (Metalsteel, TomCat, Brezno, King Foo). Izvanredna naslovnica je djelo bubnjarke Mihaele Žitko koja oduvijek brine za vizualni identitet benda.

Iako se radi o relativno mladom bendu, Mist je uspješno utvrdio svoje mjesto na sceni van granica Slovenije te su do sada nastupali u društvu renomiranih svjetskih imena kao što su Uncle Acid & The Deadbeats, Manilla Road, Saint Vitus, Orange Goblin, Avatarium, Mount Salem, Helstar, Vicious Rumors, Officium Triste, Ophis, Cauchemar, Seremonia, Elvenking i drugi, a iza sebe imaju i uspješne nastupe na festivalima kao što su Malta Doom Metal Festival, prestižni Hammer Of Doom u Njemačkoj i MetalDays u Tolminu.

Mist su: 
• Nina Spruk - vokal
• Ema Babošek - ritam gitara, prateći vokal
• Blaž Tanšek - solo gitara
• Neža Pečan - bas
• Mihaela Žitko - bubnjevi

https://www.facebook.com/mist.doom
http://mistdoom.bandcamp.com/
http://mistdoom.tumblr.com/

Mist - Inan':
https://youtu.be/bjbY7eyzZP8



Sviđa ti se? Javi ostalima!

Važna napomena!

Stranica na kojoj se nalazite je automatizovani servis web magazina Helly Cherry.
Redakcija našeg magazina je posvećena objavljivanju autorskog materijala. Iz tog razloga, i zbog nedostatka vremena, naša redakcija ne piše vesti i najave za nove koncerte, izdanja i razne manifestacije.
Ipak, ostavili smo mogućnost organizatorima, promoterima i svima ostalima da svoja dešavanja najave upravo putem ovog servisa. Vesti i najave koje oni šalju se automatski objavljuju na ovim stranicama (u obliku, obimu i sadržaju koji su sami odabrali) tako da naša redakcija nije odgovorna za taj deo sadržaja.

Pratite nas na Fejsbuku

Blog Archive