Indirekt festival u Novom Sadu



Sviđa ti se? Javi ostalima!

Indirekt – prvi istarski festival nezavisne glazbe i umetnosti osnovan je 2013. godine. Početna ideja bila je da se u Umagu jednom godišnje okupe umetnici iz regije u atmosferi koja briše granice između izvođača i publike.
Od ove godine, brišu se još neke granice!

Prvo jesenje izdanje Indirekt festivala dogodiće se u Srbiji. Muzički, književni i edukativni programi odigravaće se paralelno, tokom tri dana, u dva grada –  od 16. do 18. oktobra, u Beogradu i Novom Sadu!

U koprodukciji sa Ammonite Records, muzički deo za fokus imaće umetnike koji su poznati sa kompilacije „English As a Second Language" objavljene početkom ovog leta. Bendovi iz regije koji na engleskom jeziku stvaraju originalnu muziku koja može biti tagovana kao americana i/li indie, predstaviće se publici u prostorijama klubova BEN AKIBA (Brace Krsmanovic 6) i Bašta u Beogradu, kao i novosadska IZBA.

Hrvatski predstavnici biće Elephant and the Moon, NLV, Nellcote i pobjednik HGF-ovog takmičenja za kantautore - Vlado Kuzman.
Istaknuta imena srpske pomenute scene takođe su potvrdila učešče - On Tour, Mylutin, Ana Ćurčin, WENT i Wooden Ambulance.
Književni deo podrazumeva predstavljanje mladih hrvatskih pisaca Andrije Škare i Svena Popovića, što će biti premijerno pokazivanje njihovog rada pred srpskom publikom. Svojom najnovijom knjigom učešće u festivalu uzeće i Aleksandar Gajić.

Nakon živih svirki, pozvani ste i na zabave koje će upriličiti pažljivo odabrani DJ-evi. Đuskaćemo uz Indirektov gostujući DJ projekat Rubikon, beogradski DJ team Navigatorz, indie/electro hitove puštaće nam popularni kolektiv Kišobran, a svoj izbor plesnih hitova predstaviće i radio voditelj Vojkan Bećir.
Dnevni program Indirekt festivala rezervisan je za predavanja i razgovore na temu digitalne distribucije muzike, plasmana nezavisnih umetnika na streaming servise, vidljivost nezavisnih umetnika na društvenim mrežama i u digitalnim medijima uopšte, kao i daljoj saradnji na stvaranju međunarodne mreže indie scene.
Za nedelju, trećeg dana festivala, planiran je Indirekt matine. U beogradskom jazz klubu Bašta gde će učesnici festivala svirati u spontanim kombinacijama, možda nam se predstave i novi entuzijasti, dok budemo sabirali utiske prethodna dva dana i planirali naredne projekte na ovu temu.

Beograd, Novi Sad / 16 -18. 10 2015

///Petak, 16. 10. ///

Ben Akiba, Beograd ulaz 350 RSD (ulaz+CD 550 RSD)
live:
NLV
Wooden Ambulance
Vlado Kuzman
DJs:
Navigatorz vs Rubikon

Izba, Novi Sad ulaz 250 RSD (ulaz+CD 450 RSD)
live:
Nellcote
On Tour
Elephant & the Moon
DJ:
Vojkan Bećir


///Subota 17.10./// ulaz 350 RSD (ulaz+CD 550 RSD)

Ben Akiba, Beograd
live:
Elephant & The Moon
Mylutin
On Tour
Nellcote
DJs:
Kišobran vs Vojkan Bećir

Izba, Novi Sad ulaz 250 RSD (ulaz+CD 450 RSD)
live:
Vlado Kuzman
Ana Curcin
NLV
DJs:
Rubikon

Nedelja, 18.10.
Bašta, Beograd ulaz BESPLATAN
Jam session Matinee




Sviđa ti se? Javi ostalima!

Važna napomena!

Stranica na kojoj se nalazite je automatizovani servis web magazina Helly Cherry.
Redakcija našeg magazina je posvećena objavljivanju autorskog materijala. Iz tog razloga, i zbog nedostatka vremena, naša redakcija ne piše vesti i najave za nove koncerte, izdanja i razne manifestacije.
Ipak, ostavili smo mogućnost organizatorima, promoterima i svima ostalima da svoja dešavanja najave upravo putem ovog servisa. Vesti i najave koje oni šalju se automatski objavljuju na ovim stranicama (u obliku, obimu i sadržaju koji su sami odabrali) tako da naša redakcija nije odgovorna za taj deo sadržaja.

Pratite nas na Fejsbuku

Blog Archive