Izašao treći studijskii album benda Stray DoggSviđa ti se? Javi ostalima!

Come Along Wind
 
Izašao je treći studijski album šestočlanog beogradskog sastava Stray Dogg, pod nazivom "Come Along Wind", tačno tri godine posle objavljivanja "Fire's Never Wrong". Dužu diskografsku pauzu između albuma ("Amost" 2011, "Fire..." 2012) grupa je prekinula objavljivanjem osam novih pesama, koje Dušana Strajnića i bend na više načina približavaju svetu koji su svojom muzikom definisali Elliott Smith i Nick Drake.
 
"Come Along Wind" je sniman krajem maja i početkom juna u studiju G.I.S. u Kastvu iznad Rijeke, a producent je bio Matej Zec (producirao i Straight Mickey and the Boys, Veliki prezir, My Buddy Moose, Jonathan...), koji je uradio i miks i mastering albuma.
 
"Posle tri godine objavili smo novi album i zaista sam presrećan kako zvuči. Iskoristili smo veličinu studija i priliku da sve instrumente snimamo zajedno, tako reći uživo, jer smo zaključili da će energija albuma tako biti najizražejnija, i mislim da se to čuje. Oseća se jako prisustvo celog benda koji više nije samo pratnja meni kao kantautoru i mislim da je to pravi put kojim naš bend i treba da ide," smatra Dušan Dukat Strajnić.
 
Vizuelna komponenta pesama na "Come Along Wind" dobila je poseban značaj kroz originalni artwork koji je delo Davora Gromilovića, koji je o ovoj saradnji rekao:"Bend Stray Dogg me je kontaktirao i pitao da li bi bio zainteresovan da im za novo izdanje radim cover. Budući da bend pratim od ranije i da mi se dopada to šta rade, prihvatio sam izazov. Što se tiče saradnje, moram naglasiti da je Stray Dogg fenomenalan za saradnju i da sam veoma uživao u ovakvoj vrsti umetničkog projekta."
 
Prvi singl sa "Come Along Wind" je "No One But You", a Stray Dogg priprema i nekoliko video spotova u sledećih šest meseci. Beogradska promocija albuma zakazana je za 21. novembar u sali "Amerikana" Doma omladine Beograda. Do kraja godine i početkom 2016. Stray Dogg će koncertno predstaviti nove pesme i u regionu.
 
"Come Along Wind" će od 12. oktobra ograničeno vreme biti dostupan kao "plati koliko želiš" album na bandcamp stranici Stray Dogg-a (http://straydogg.bandcamp.com) i Pop Depresije (http://popdepression.bandcamp.com), a ubrzo zatim i na svim digitalnim platformama (Deezer, iTunes, Amazon...). Fizičko izdanje albuma na CD-u biće dostupno krajem novembra.
 
Producirao: Matej Zec u studiju G.I.S. u Rijeci.
Na albumu je pored stalnih članova benda svirala i Aleksandra Đorđević na violončelu u pesmi "Chance".
Izdavačka kuća: Pop Depresija (http://www.popdepresija.com)
 
Stray Dogg su:
Dušan Strajnić - vokal, akustična gitara, električna gitara, kompozitor, tekstopisac
Marko Ignjatović - električna gitara, kompozitor
Ana Janković - violina, prateći vokali
Jelena Damjanović - klavijature
Vladimir Milićević - bas
Relja Ilić - bubnjevi
Gošća:
Aleksandra Đorđević -violončelo (pesma "Chance")

Stray Dogg - "Come Along Wind" /Pop Depresija, 2015/

1. Away 5:03
2. Blind Love 4:20
3. Come Along Wind 2:51
4. No One But You 4:51
5. What Could Have Been 4:01
6. Chance 2:54
7. Dare Not 5:41
8. Till You're Forgotten 3:51Sviđa ti se? Javi ostalima!

Važna napomena!

Stranica na kojoj se nalazite je automatizovani servis web magazina Helly Cherry.
Redakcija našeg magazina je posvećena objavljivanju autorskog materijala. Iz tog razloga, i zbog nedostatka vremena, naša redakcija ne piše vesti i najave za nove koncerte, izdanja i razne manifestacije.
Ipak, ostavili smo mogućnost organizatorima, promoterima i svima ostalima da svoja dešavanja najave upravo putem ovog servisa. Vesti i najave koje oni šalju se automatski objavljuju na ovim stranicama (u obliku, obimu i sadržaju koji su sami odabrali) tako da naša redakcija nije odgovorna za taj deo sadržaja.

Pratite nas na Fejsbuku