Vladimir Kostadinović na Beogradskom Džez FestivaluSviđa ti se? Javi ostalima!

Na Beogradskom jazz festivalu predstaviće svoj 'Evropski kvartet'. Izuzetno taletnovani Vladimir Kostadinović je svetskoj publici poznat kao veoma iskusan bubnjar, i vrhunski autor. Mi ćemo, ovom prilikom, imati zadovoljstvo da čujemo muziku sa njegovog najnovijeg albuma 'The Left Side Of Life'
 
Vladimir Kostadinović je dobitnik prestižne nagrade za najboljeg bubnjara na takmičenju Jimmy Woode (Tuscia in Jazz 2008.) 
Muzikom se bavi od svoje pete godine, a zvanje mastera stekao je 2009.  godine  na Džez Akademiji u Gracu. Njegov debitantski album ''Course of Events'', ispraćen jednim od najboljih muzičara Njujorške džez scene, označio je početak vrlo uspešne i plodne karijere. U Austriji i Njujorku provodi većinu svog vremena svirajući i stvarajući sa raznim uglednim jazz muzičarima medju kojima su : Duško Gojković, Gregori Porter, Antonio Farao, Kevin Hejs, Til Brener, Hari Sokal, Beni Golson i mnogi drugi. 
 
Fanovi i kritičari širom sveta nestrpljivo očekuju Vladimirove nove autorske kompozicije, a mi ćemo imati  priliku da prisustvujemo pred premijeri na njegovom predstojećem nastupu na Beogradskom Džez Festivalu, 28. Oktobra 2015. u 19:30h. Beogradskoj publici  predstaviće šest numera koje je radio za album ''The Left Side Of Life'' koji izlazi početkom 2016. za jednu od najstarijih evropskih džez izdavačkih kuća ''ENJA Records''.
 
O predstojećem koncertu i saradnji sa muzičarima koji će ga pratiti Vladimir kaže - 'Svi slušamo  i volimo istu muziku i mislim da je to ključni faktor da bend bude originalan i zvuči dobro, naravno nakon 15 godina zajedničkog sviranja  i interakcije na bini i van nje, spontanost, kao disciplina koju smo razvijali, je uvek prisutna'.
Obzirom da su kilometri 'gigova' iza njih nema sumnje da će  nam Vladimir Kostadinović (bubanj) u saradnji sa tri fantastična umetnika, Jure Pukl ( tenor saksofon), Milan Nikolić ( bass), Marko Črnčec (klavir), doneti drugačiji izgled, zvuk i kvalitet džeza.Sviđa ti se? Javi ostalima!

Važna napomena!

Stranica na kojoj se nalazite je automatizovani servis web magazina Helly Cherry.
Redakcija našeg magazina je posvećena objavljivanju autorskog materijala. Iz tog razloga, i zbog nedostatka vremena, naša redakcija ne piše vesti i najave za nove koncerte, izdanja i razne manifestacije.
Ipak, ostavili smo mogućnost organizatorima, promoterima i svima ostalima da svoja dešavanja najave upravo putem ovog servisa. Vesti i najave koje oni šalju se automatski objavljuju na ovim stranicama (u obliku, obimu i sadržaju koji su sami odabrali) tako da naša redakcija nije odgovorna za taj deo sadržaja.

Pratite nas na Fejsbuku