Das Rage predstavnik HGF demo festivala na novosadskom Pozitivnom koncertu



Sviđa ti se? Javi ostalima!

Kao rezultat saradnje HGF demo festivala i Udruženja Prevent, vukovarski bend Das Rage nastupaće na četvrtom Pozitivnom koncertu u Novom Sadu koji će biti održan u klubu "The Quarter" 4. decembra.

Das Rage pridružio se već najavljenim bendovima Sopot, Krstaši i HiQulus i time je spisak izvođača kompletiran za 2015. godinu.

Das Rage je vukovarska electro-pop senzacija, koji je ovogodišnjim debi albumom u vrlo kratkom vremenu pridobio izuzetnu naklonost publike i muzičke kritike.

Nakon delovanja u nekoliko bendova, Zoran Filko osniva Das Rage početkom 2014. godine. Originalno pokrenut kao duo, Das Rage danas radi kao trio koji čine Andrijana Manojlović na vokalu i synth-u, Vesna Jagetić na pratećim vokalima i sempleru i Zoran Filko na gitari. Debi albumu "Das Rage" takođe je svoj doprinos dao trenutno najaktivniji i vodeći hrvatski producent elektronske muzike Saša Rajković alias Zarkoff, dok snimanje i produkciju potpisuje Hrvoje Nikšić.

Organizator Pozitivnog koncerta je Udruženje "Prevent" iz Novog Sada uz finansijsku podršku Gradske uprave za zdravstvo i Gradske uprave za sport i omladinu. Koncert se održava u sklopu kampanje obeležavanja Svetskog dana borbe protiv SIDE.

"Zanimljivo je da su Krstaši, HiQulus i Das Rage bili i polufinalisti 49. Gitarijade u Zaječaru koja je održana u avgustu ove godine te i da su HiQulus i Sopot već delili binu ove godine u Somboru tako da očekujemo izuzetno dobru atmosferu i energiju. Kao i prethodnih godina, pored obeležavanja Svetskog dana borbe protiv SIDE, cilj Pozitivnog koncerta je promocija rokenrol kulture i autorskog rada pre svega mladih bendova. S obzirom na to da je ulaz besplatan, pozivamo vas da podržite našu tradicionalnu akciju svojim dolaskom i dobrim raspoloženjem", poručuju organizatori.

Ulaz će biti besplatan.




Sviđa ti se? Javi ostalima!

Važna napomena!

Stranica na kojoj se nalazite je automatizovani servis web magazina Helly Cherry.
Redakcija našeg magazina je posvećena objavljivanju autorskog materijala. Iz tog razloga, i zbog nedostatka vremena, naša redakcija ne piše vesti i najave za nove koncerte, izdanja i razne manifestacije.
Ipak, ostavili smo mogućnost organizatorima, promoterima i svima ostalima da svoja dešavanja najave upravo putem ovog servisa. Vesti i najave koje oni šalju se automatski objavljuju na ovim stranicama (u obliku, obimu i sadržaju koji su sami odabrali) tako da naša redakcija nije odgovorna za taj deo sadržaja.

Pratite nas na Fejsbuku

Blog Archive