Novi projekt na glazbenoj sceni - predstavljamo "Neo Sessions"!



Sviđa ti se? Javi ostalima!

Prvi snijeg je stigao, a i kraj godine se bliži što često rezultira novogodišnjim odlukama i novim planovima za budućnost. Ekipa koja stoji iza projekta "Neo Sessions" je malo uranila no smjer gledanja je više-manje isti – prema naprijed. Glavna misao vodilja "Neo Sessions"-a je povezivanje glazbenika i publike prezentacijom svirke "uživo" preko interneta, ali i suradnja glazbenika među sobom s ciljem poboljšanja odnosa i razvijanja kvalitetne scene na kojoj bi se poticala raznolikost sadržaja.


Najava projekta "Neo Sessions": https://youtu.be/rXkxfV1e5Ns


"Naša glazbena realnost je takva da postoji veliki broj kvalitetnih i kreativnih projekata, bendova i izvođača koji, na žalost, nemaju medijskog prostora, a često ni dovoljno informacija kako da svoj rad prezentiraju potencijalnom slušateljstvu. Zato smo ovaj projekt zamislili kao neku poveznicu autorskog rada u 'kontroliranim' uvjetima i svirke uživo. Želja nam je da kroz snimanja i druženja potaknemo razvijanje nekog kolektiva koji bi zajedničkim radom publici prezentirao novu platformu putem koje bi zainteresirani konzumenti na lakši način mogli saznati i odabrati što ih zanima." - prenosi Robert Domitrović, jedan od začetnika "Neo Sessions"-a. Osim njega, glavni "krivci" za projekt su Dario Radovec (audio produkcija) i Duje Miliša (video produkcija).


Na prvom, premijernom, izdanju "Neo Sessions"-a gostovali su: pjevač Matija Cvek i bend THE ANSWER!, a izveli su po jednu autorsku pjesmu i jednu obradu. To će i ubuduće bit format koji će i budući izvođači slijediti, a zašto je to tako objasnio nam je Robert, koji je ovoga puta imao dvostruku ulogu jer je, osim što je izvršni producent "Neo Sessions"-a, i bubnjar benda THE ANSWER!:

"Budući da čitav projekt počiva na autorskom radu bendova i solo izvođača, fokus je stavljen na originalne pjesme koje mogu, ali i ne moraju imati službeno izdanje. S druge strane, živimo u dobu u kojemu, ako pratimo internet, a pogotovo YouTube koji se profilirao kao glavna virtualna 'slušaonica' glazbe, obrade su dobile na značaju te se često nove glazbene nade i otkriva zahvaljujući njihovim izvedbama popularnih pjesama. Također, veoma je zanimljivo čuti i vidjeti, kako se pjesme, koje smo svi već čuli, mogu promijeniti zahvaljujući novoj izvedbi ili neobičnom aranžamnu. Na taj način se također vidi i snaga autorskog izričaja izvođača".


Činjenicu da autorske skladbe mogu, ali i ne moraju imati službeno izdanje, ovomjesečni gosti su iskoristili na posve različit način. Dok je THE ANSWER! s jedne strane izveo svoj aktualni singl "Nikad" u novom live aranžmanu kakav poručuju "još niste čuli", Matija Cvek se odlučio na, dosad neobjavljenu, pjesmu pod imenom "Potraži me u jeseni". Osim što je premijerno izveo dosad neobjavljenu pjesmu, novost je i da mu je prva izdana pjesma za koju sam potpisuje glazbu, dok je na tekstu surađivao sa poznatom pjesnikinjom Majom Cvek.


THE ANSWER! - Nikad

https://www.youtube.com/watch?v=mpD-VzsuI8E


Matija Cvek - Potraži me u jeseni

https://www.youtube.com/watch?v=B_G4r34ifXE


Odabir obrada se također bitno razlikuje što upućuje na različite utjecaje, ali i neobičnost interpretacije. Matija Cvek se odlučio na akustičnu verziju popularne pjesme "I Can't Feel My Face" sastava The Weekend dok je THE ANSWER! uzeo Gerschwin-ov jazz klasik "Summertime" kojem je dodao svoj prepoznatljiv pečat te su ga, kako su nam to objasnili dečki iz benda, "okrenuli naopačke da ćete do kraja pjesme i zaboraviti o čemu se radi".


Matija Cvek - I Can't Feel My Face

https://www.youtube.com/watch?v=aUdO_hhXGkg


THE ANSWER! - Summertime

https://www.youtube.com/watch?v=BxmH_JTG6jQ


Sljedeći session se već priprema, a na njemu će gostovati bend Country Strike i pjevač Dino Purić. Za sve informacije i novosti vezane uz projekt "Neo Sessions", te za moguće prijave, posjetite njihovu Facebook stranicu: https://www.facebook.com/NeoSessions





Sviđa ti se? Javi ostalima!

Važna napomena!

Stranica na kojoj se nalazite je automatizovani servis web magazina Helly Cherry.
Redakcija našeg magazina je posvećena objavljivanju autorskog materijala. Iz tog razloga, i zbog nedostatka vremena, naša redakcija ne piše vesti i najave za nove koncerte, izdanja i razne manifestacije.
Ipak, ostavili smo mogućnost organizatorima, promoterima i svima ostalima da svoja dešavanja najave upravo putem ovog servisa. Vesti i najave koje oni šalju se automatski objavljuju na ovim stranicama (u obliku, obimu i sadržaju koji su sami odabrali) tako da naša redakcija nije odgovorna za taj deo sadržaja.

Pratite nas na Fejsbuku

Blog Archive