TroikA Connection ima novi singl “Tum Balalaika”Sviđa ti se? Javi ostalima!

TroikA Connection je muzički projekat u kojem učestvuju trojica vrhunskih muzičara, Gergely Barcza, Ittai Binnun & Edi Partizani. Idejni vođa projekta, Edi Partizani je autor i producent, poreklom iz Izraela, koji živi u Beogradu i zaljubljen je u Balkan i balkansku muzičku kulturu.
 
Ovaj trio sjajnih muzičara udružio je snage da bi odaslao u svet neverovatnu verziju klasične folklorne pesme ruskih Jevreja "Tum Balalaika". Tradicionalna melodija sada je dobila novi tekst i novi aranžman bliskiji po duhu emocionalnom izrazu balkanskih Roma.
 
Autori su koristili samo autentične tradicionalne instrumente tokom nekoliko povezanih studijskih sesija, u nameri da postignu pravu atmosferu. Na taj način, jedna pesma duboko ukorenjena u tradiciji  prošla je kroz proces postmodernog probijanja kulturnih granica (crossover), koji je rezultirao jedinstvenim spojem romskih, jevrejskih, ruskih i balkanskih duvačkih komponenti – sve to u istom pakovanju.
 
Gergely Barcza - Ewi, saks, tuba, miksovanje (Besh O Drom i Stereo Partizan)        
Ittai Binnun - električni saz, saks, klarinet, miksovanje (AndraLaMoussia)     
Edi Partizani - tekst, vokal, miksovanje (Solo artist)
Elektronska klasična, balkanska, akustična, izvorna muzika
 
 Sviđa ti se? Javi ostalima!

Važna napomena!

Stranica na kojoj se nalazite je automatizovani servis web magazina Helly Cherry.
Redakcija našeg magazina je posvećena objavljivanju autorskog materijala. Iz tog razloga, i zbog nedostatka vremena, naša redakcija ne piše vesti i najave za nove koncerte, izdanja i razne manifestacije.
Ipak, ostavili smo mogućnost organizatorima, promoterima i svima ostalima da svoja dešavanja najave upravo putem ovog servisa. Vesti i najave koje oni šalju se automatski objavljuju na ovim stranicama (u obliku, obimu i sadržaju koji su sami odabrali) tako da naša redakcija nije odgovorna za taj deo sadržaja.

Pratite nas na Fejsbuku