Bitoljska grupa The Government objavila debi album “Razbudi me” i novi spot “Црна Земја”



Sviđa ti se? Javi ostalima!

Nakon mukotrpnog višemesečnog stvaralačkog napora bend The Government iz Bitolja ovih dana objavio je album prvenac "Razbudi me" za beogradsku izdavačku kuću Take It Or Leave It records. Ovo izdanje prati i njihov novi, peti po redu, video singl načinjen za temu "Црна Земја".

Danas se na svim digitalnim platformama, ali i u fizičkom (CD) formatu, na tržištu pojavio dugoočekivani debitantski album po mnogima jedne od najboljih makedonskih grupa današnjice – The Government. Uz njegovu medijsku promociju stiže i premijera njihovog novog, petog video singla "Црна Земја", koji je poslužio i kao deo soundtracka filma "Обожение" autorskog tandema Svetislav Podleshanov i Ciril Karakas. Glavni autor muzike za ovaj film je legendarni Goran Trajkoski.

Spot možete pogledati na sledećoj adresi: https://www.youtube.com/watch?v=KQEcDNMpQZ4

Čitav album možete poslušati i na: https://www.youtube.com/watch?v=z0zVHUZOa2E&list=PL9Cs-Pc1Usr1m6C_8_zQFVecCmIbhXLDy

Album "Razbudi me" sadrži osam autorskih kompozicija, napunjenih tekstovima sa jakim socijalnim kontekstom, inspirisanih svakodnevnim pitanjima koja muče malog balkanskog čoveka - kako živimo svoje živote kao delovi imaginarnog sistema koji nazivamo "Demokratijom". Album sadrži iskrene i jasne poruke, nekada simbolične, nekada sarkastične, često ironične, ponekad surovo bukvalne, s jasnom namerom da dopru do što više istomišljenika.

Pet pesama urađeno je na makedonskom jeziku, dok su tri načinjene na engleskom, uz napomenu da im je jedina bitna karakteristika da prenesu poruku, bez obzira na kom jeziku. Album je snimljen u studiju  Mladinskog Kulturnog Centra u Bitoli. Za tehničku podršku zahvalni su Dimitru Zirov - Zirku, miks i mastering uradio je Goran Janevski, dok se za vizuelni koncept i grafički izgled pobrinuo Zlatko Nikodinovski.

Webshop:

Deezer: http://www.deezer.com/album/11810864

Amazon: https://www.amazon.com/gp/product/B018N0GLYM?ie=UTF8&redirect=true&ref_=dm_ws_sp_ps_dp



Biografija

Godine 2014., u vreme mnogih burnih dešavanja, četiri obična lokalna junaka ove priče osnivaju The Government u slavnom makendonskom gradu Bitola.

Svi oni u to vreme već imaju ozbiljne muzičke predistorije, svirajući po različitim kultnim sastavima, ponekad se sudarajući u raznim postavama. Zajedno su ipak nosili težinu nemilosrdne društvene stvarnosti. Tako su, u jednom trenutku, rešili da spoje svoje ideje, misli, osećanja, probleme i svojom kreativnošću probaju da se izraze kroz novi zajednički projekat.

Danas su svedoci svog magičnog putovanja i činjenice da sve više ljudi uživa u njihovoj muzici i rečima. Ova priča je samo početak i nastaviće se vrlo brzo. Do tada, biti heroj znači - opstati i napraviti promenu najpre u svojoj okolini, dok krugovi ne počnu da se šire.

Facebook: https://www.facebook.com/The-Government-244075745730011/




Sviđa ti se? Javi ostalima!

Važna napomena!

Stranica na kojoj se nalazite je automatizovani servis web magazina Helly Cherry.
Redakcija našeg magazina je posvećena objavljivanju autorskog materijala. Iz tog razloga, i zbog nedostatka vremena, naša redakcija ne piše vesti i najave za nove koncerte, izdanja i razne manifestacije.
Ipak, ostavili smo mogućnost organizatorima, promoterima i svima ostalima da svoja dešavanja najave upravo putem ovog servisa. Vesti i najave koje oni šalju se automatski objavljuju na ovim stranicama (u obliku, obimu i sadržaju koji su sami odabrali) tako da naša redakcija nije odgovorna za taj deo sadržaja.

Pratite nas na Fejsbuku

Blog Archive