Dejan Tončić i Crveni Karton u smrtonosnoj vremenskoj mašini “Devedesete”



Sviđa ti se? Javi ostalima!

Kao što su nas već, na svaka dva meseca, navikli članovi kruševačke ska pank grupe Crveni Karton evo i njihovog trećeg video rada skinutog sa albuma "Buđenje". Reč je o pesmi zloslutnog naziva "Devedesete", ponovo rađenoj po scenariju i u režiji njihovog odanog vizualizatora Siniše Cvetića. U spotu, ovog puta imaju i maestralan doprinos glumca Dejana Tončića, prvaka drame Kruševačkog pozorišta.

Spot pogledajta na: https://www.youtube.com/watch?v=3ndxmo6o_Lw

Vunderkind nove srpske rok scene Siniša Cvetić, autor i prethodna dva video spota Crvenog Kartona, za pesme "Buđenje" i "Da pređemo na stvar" ovako ukratko rezimira svoju priču vezanu za "Devedesete": - Kao i ostali spotovi pesama sa novog albuma benda Crveni Karton i ovaj je inspirisan motivom buđenja. Neimenovani glavni junak, koga igra Dejan Tončić, predstavlja žrtvu devedesetih, tranzicije, korupcije, kao i modernih „reality show-ova", turbo folka i političke medijske manipulacije. Naš junak provodi dane u čamotinji i sirotinji nemajući nekog drugog izbora. Monotoniju njegovog života razbija neobjašnjeno pojavljivanje albuma Crvenog Kartona ispred njegovih vrata. Nakon što ubaci cd u kompjuter i pusti muziku sve počinje da se menja. Pred njim se pojavljuju četiri jahača apokalipse modernog društvenog poretka, i svojom pesmom oni odvode našeg junaka u pozorište gde mu otkrivaju istine o svetu i društvu i navode ga da se „probudi" i suprotstavi, time postajući jedan od njih. Ovaj spot nosi poruku, da članovi Crvenog Kartona nisu samo Prca, Ivica, Steva i Gile, već svako ko je spreman da se suprotstavi ovom pokvarenom sistemu u kojem živimo i naravno posluša novi album „Buđenje".

Album „Buđenje" dostupan je na svim relevantnim digitalnim platformama:

Deezer: http://www.deezer.com/album/11810860

Itunes: https://itunes.apple.com/us/artist/crveni-karton/id1062894804

Amazon: http://www.amazon.com/gp/product/B018N0GZZC/ref=dm_ws_sp_ps_dp

Play.google: https://play.google.com/store/music/album?id=Bjmuugscqrh5exydum25oyf3ow4&tid=song-Tnvw5pgbruvzvxv5mi3wcan23hi




Sviđa ti se? Javi ostalima!

Važna napomena!

Stranica na kojoj se nalazite je automatizovani servis web magazina Helly Cherry.
Redakcija našeg magazina je posvećena objavljivanju autorskog materijala. Iz tog razloga, i zbog nedostatka vremena, naša redakcija ne piše vesti i najave za nove koncerte, izdanja i razne manifestacije.
Ipak, ostavili smo mogućnost organizatorima, promoterima i svima ostalima da svoja dešavanja najave upravo putem ovog servisa. Vesti i najave koje oni šalju se automatski objavljuju na ovim stranicama (u obliku, obimu i sadržaju koji su sami odabrali) tako da naša redakcija nije odgovorna za taj deo sadržaja.

Pratite nas na Fejsbuku

Blog Archive