VEČARAS I SUTRA PROJEKCIJE NOVOG DOMAĆEG FILMA "PORODICA" U OKVIRU 21. FAF-A



Sviđa ti se? Javi ostalima!

U toku je 21. Festival Autorskog Filma u Beogradu, gde je publika imala da vidi nove zanimljive naslove. Medju prikazanim filmovima, nalazi se film Saše RadojevićaPorodica" koji konkuriše za Gran Pri nagradu ovogodišnjeg Festivala autorskog filma. – Sa ovim filmom želeo sam da približim gledaocima pojam građanske drame, kombinovanjem različitih načina pričanja filma. To je ujedno spoj igranih scena sa pravim, dokumentarnim delovima koji iskreno govore o događajima koji su se odigrali u realnom svetu. – rekao je Radojević.

Jedna od glumica u filmu je Ljuma Penov, sa kojom imamo lepu saradnju, i evo šta ona kaže o svojoj ulozi i iskustvima sa filma: – Ovaj film sadrži više filmskih izraza u sebi kroz više naracija koje se međusobno prepliću. Meni je bio izazov da kroz svoju ulogu što realnije predstavim to prošlo vreme, jedno drugačije vreme, i da se povežu sve te sličnosti i različitosti sa današnjim trenutkom. Nadam se da smo u tome i uspeli. – Do kraja Festivala autorskog filma, film "Porodica" imaće još dve projekcije i to 4. decembra u DK Studentski grad i 5. decembra u Dvorani kulturnog centra. U filmu uloge tumače Ana Stefanović, Milutin Milošević, Aleksandra Nikolić, Vanja Ejdus, Marina Marković, Ljuma Penov, Nenad Jovanov, Radovan Miljanić, Jelena Šušnjar, Boris Jjager.

Sadržaj : Ana, glumica koja živi u Berlinu, dolazi u Beograd da bi igrala u filmu "Država". Posle susreta s prijateljicom Marinom, koja za svoj umetnički rad koristi kućne filmove jedne porodice, Ana počne da istražuje vlastitu porodičnu istoriju. Saznaje da je njen pokojni otac pre više decenija sa prijateljem Jovanom bio prisutan kada je devojka Ružica izvršila samoubistvo pod sumnjivim okolnostima. Ana pokušava da od majke i Jovana sazna nešto više o smrti Ružice, ali je policija upozorava da ne uznemirava Jovana, sada uglednu javnu ličnost. Sledeći tragove prošlosti, Ana se suočava sa skrivenim tajnama i sumnjom da je njen otac počinilac zločina…



Sviđa ti se? Javi ostalima!

Važna napomena!

Stranica na kojoj se nalazite je automatizovani servis web magazina Helly Cherry.
Redakcija našeg magazina je posvećena objavljivanju autorskog materijala. Iz tog razloga, i zbog nedostatka vremena, naša redakcija ne piše vesti i najave za nove koncerte, izdanja i razne manifestacije.
Ipak, ostavili smo mogućnost organizatorima, promoterima i svima ostalima da svoja dešavanja najave upravo putem ovog servisa. Vesti i najave koje oni šalju se automatski objavljuju na ovim stranicama (u obliku, obimu i sadržaju koji su sami odabrali) tako da naša redakcija nije odgovorna za taj deo sadržaja.

Pratite nas na Fejsbuku

Blog Archive