Pogledajte novi video energičnog sarajevskog funk-rock benda Činčila!



Sviđa ti se? Javi ostalima!

'Kitopsina', drugi singl benda Činčila, je pjesma čiji se tekst bavi seksualnim mislima prisutnim kod muškaraca. "Mi te misli iznosimo na jedan iskren, šaljiv i metaforičan način. Inače nam je zanimljiv trend iskorištavanja pornografskih i erotskih tema u svrhu privlačenja medijske pažnje, i ova pjesma je svojevrsna reakcija na to." - izjavljuju članovi benda Činčila.


Pored muzike, bend je zaslužan i za produkciju zvuka, kostimografiju te scenografiju. Pored članova benda, za realizaciju spota zaslužan je i Mirza Halilović, član Sarajevske skate ekipe Sevdah Skateboards, koji je režirao i montirao spot.


Uz energične i originalne nastupe, bend je također poznat po svojim muzičkim improvizacijama tokom javnih nastupa, koje se često izrode u nešto autentično, kakav je i video za ovu pjesmu. 'Kitopsina' će se pored prvog singla 'Majmun Bijeli' nalaziti na albumu prvijencu koji očekujemo na proljeće.


Video pogledajte na: https://youtu.be/0KzRmbBrtnY





Sviđa ti se? Javi ostalima!

Važna napomena!

Stranica na kojoj se nalazite je automatizovani servis web magazina Helly Cherry.
Redakcija našeg magazina je posvećena objavljivanju autorskog materijala. Iz tog razloga, i zbog nedostatka vremena, naša redakcija ne piše vesti i najave za nove koncerte, izdanja i razne manifestacije.
Ipak, ostavili smo mogućnost organizatorima, promoterima i svima ostalima da svoja dešavanja najave upravo putem ovog servisa. Vesti i najave koje oni šalju se automatski objavljuju na ovim stranicama (u obliku, obimu i sadržaju koji su sami odabrali) tako da naša redakcija nije odgovorna za taj deo sadržaja.

Pratite nas na Fejsbuku

Blog Archive