THE FACES OF SARAH u Beogradu!!!Sviđa ti se? Javi ostalima!

Klub Vrtoglavica predstavlja THE FACES OF SARAH (London) // 4. mart


THE FACES OF SARAH (London)

The Faces Of Sarah je gothic rock sastav iz Londona. Bend je nastao 1999. godine, a osnovali su ga Nik Šulc, Alen Tampjon i Džon Keri. Prvi EP su objavili iste godine kao samizdat i njime momentalno privukli pažnju lokalnih izdavačkih kuća, da bi naredne 2000. izdali svoj prvi album pod imenom „24" koji će ubrzo postati omiljen među gothic rock publikom.

Saradnja sa Kandjom Mekormak iz sastava Inkubbus Sukkubus na EP-ju „Misery Turns" iz 2001.  pokazaće se veoma popularnom. Andi Rajli (producent grupa Iron Maiden, Paradise Lost, Cradle of Filth i Moonspell) je zaslužan za produkciju ovog EP-ja i upravo ovo izdanje im je omogućilo proboj u mejnstrim vode, što je za rezultat imalo to da FOS sviraju na glavnim festivalskim binama u Mađarskoj, Austriji, Poljskoj, Slovačkoj i Irskoj. U Engleskoj su njihovi koncerti bili veoma posećeni,  pa je bend svirao u velikim dvoranama poput londonske „Astorije".

U toku 2004. su objavili EP i video „Impurity", nakon čega je usledio poziv da budu podrška bendu The Mission koji je tada bio na turneji. Nakon personalnih promena u sastavu, The Faces Of Sarah se vraćaju u studio i snimaju album „Lament" sa Polom Majlsom iz benda The Fields Of The Nephilim/NFD, kao producentom i gostujućim gitaristom. Album je obljavljen 2006. godine za etiketu Malicious Damage, koja je zaslužna za proboj benda Killing Joke.

Nakon iscrpljujućih turneja, Faces Of Sarah su najavili predah na rasprodatom koncertu u londonskom klubu „Kamden аndervorld", 2010.

Nik Šulc je 2012. počeo sa radom na zajedničkom projektu sa Lukasom Pijem i Edijem Martinom, da bi u oktobru iste godine stigla ponuda da nastupaju u Poljskoj, kao The Faces Of Sarah. Napravljena je privremena postava i nakon još jednog ogromnog uspeha u vidu rasprodatog koncerta, odlučeno je da se ponovo okupe.

EP "Past Life" objavljen 2014. godine je više orijentisan ka novom zvuku i savremenim strukturama pesama, ali je ipak zadržao karakterističan stil prethodnih izdanja. Pod uticajem različitih izvođača, FOS su pronašli novu muzičku dimenziju i prilagodili je već formiranom živahnom, ali mračnom zvuku.

Koncert u Beogradu će biti prvo gostovanje jednog gothic rock sastava nakon nastupa grupe The Sisters Of Mercy na festivalu Belgrade Calling 2012. godine.

Trenutna postava:

Nik Šulc - glas
Lukas  Pi (ex Bounty Hunters, Xaos) - gitara
Dejv „Ejlien" Tarner (ex Killing Miranda) - gitara
Mik Maverik - bas gitara
Enjdru Džoslin - bubnjevi


PODRŠKA:

ASPHALT CHANT (Beograd)

http://www.youtube.com/asphaltchant

https://www.facebook.com/pages/Asphalt-Chant/129282211682


Asphalt Chant je darkwave grupa iz Beograda, formirana 2007. godine. Živi nastupi ovog banda se sastoje od izvođenja autorskih pesama, kao i velikog broja obrada iz opusa darkwave i gothic rock muzičkog pravca (Bauhaus, Joy Division, Luna, Mizar...). Njihove pesme se nalaze na kompilacijama: „Dark:Scene - Vol.7", „Dark:Scene from Balkan", „Vreme Brutalnih Dobronamernika". Engleski novinar i pisac Mik Merser, koji je ujedno i najzaslužniji za etabliranje gothic rocka kao žanra,  posvetio je pažnju ovom bendu u svojoj knjizi „Music To Die For", koja se bavi muzičkim pravcima poput: ambient, cabaret noir, deathrock, goth, gothic metal, horror punk, melodramatic song, post-punk, i psychobilly.

Trenutna postava:

Alimpije Gregor Sizeren - vokal, gitara
Đorđe Naumović - bubnjevi
Ivan Kleiner - klavijature
Marko Volar - bas gitara

Radovan Radomirović - gitaraKARTE:

400 rsd – Na ulazu
Sviđa ti se? Javi ostalima!

Važna napomena!

Stranica na kojoj se nalazite je automatizovani servis web magazina Helly Cherry.
Redakcija našeg magazina je posvećena objavljivanju autorskog materijala. Iz tog razloga, i zbog nedostatka vremena, naša redakcija ne piše vesti i najave za nove koncerte, izdanja i razne manifestacije.
Ipak, ostavili smo mogućnost organizatorima, promoterima i svima ostalima da svoja dešavanja najave upravo putem ovog servisa. Vesti i najave koje oni šalju se automatski objavljuju na ovim stranicama (u obliku, obimu i sadržaju koji su sami odabrali) tako da naša redakcija nije odgovorna za taj deo sadržaja.

Pratite nas na Fejsbuku