Festival koji svima daje šansuSviđa ti se? Javi ostalima!


Šund i kič su okupirali mnoge pravce u kulturi, gotovo sve, a muziku prvu.

Mi hoćemo to da promenimo. Ljudima trebaju mesta koja nude više iskrene zabave, kvalitetnog provoda, druženja, razmene energije, a ne pukog poziranja. Mesta gde se muzika sluša postala su izložbeni prostori, a proizvodi su ni manje ni više nego mladi ljudi. Tako ćemo izgubiti smisao! I oni koji su izabrali drugi put, svoj put, svoj način zabave, nažalost neće još dugo imati gde da ga neguju ako nešto ne preduzmemo. Ako to ne uradimo ubzo ćemo izgubiti svaki izbor, biće sve isto, biće sve turbo, a ljudi će biti sve manje zadovoljni svojim imitiranim životima. Naš ideja je jednostavna, HAJDE DA SE SMEJEMO, ISKRENO!

Kuruz bal - „multi Art"

Trudeći se da sve to pružimo posetiocima i učesnicima Kuruz Bal-a organizujemo program koji ne nudi samo dobre svirke nego i prateće sadržaje poput izložbi neistaknutih umetnika, kreatora zanatskih proizvoda iz domaće radinosti, uključivanje amaterskih pozorišta u program festivala i dr.

Manifestacijal sa dušom

Posvećen prvenstveno mladim muzičarima koji se nameću inovativnošću, umetničkom tvrdoglavošću, idejom, snagom i energijom svojih dela, a koji se sve teže probijaju do običnih slušalaca, učestvujući neposredno u neravnopravim tržisnim utakmicama. Svojim programom održava različitost, tematsku, žanrovsku, geografsku. Granice ne postoje. To dokazuječinjenica da su bendovi i naši prijatelji pojedinci iz susednih država već učestvovali. Ime poput Dušana Sekulić iz Bijeljine, virtuoza na harmonici ili Gnijev Andjela iz Bratunca, Vatrena voda iz Šapca, Sprž, bend sa najmlađim bubnjarom, koji je imao tek 12 godina kada je prvi put nastupao, sada je već bend sa svojim prvencem, RNDM je stigao do Mtv, Supermensi ove godine izdaju svoj prvi album, Aleksandra Đokic se prezentovala u Bajaginoj emisiji,  Strah od Džeki Čena, Scordisci, neki su od četrdesetak učesnika koji svojim radom postižu rezultate.

Odabir bendova govori o nameri festivala, koji ima za cilj da podrži i pokaže slušaocima veliki izbor koji postoji na muzičkoj sceni. Kuruz Bal je dokazao da je slobodouman, napredan, dobroćudan, plemenit, darežljiv za sve. Ideju Kuruza bala, iz godine u godinu, podržava  sve veći broj posetilaca, koji jesu osnovni motiv organizatora ove manifestacije, njihova zadovoljna i nasmejana lica i želja da se češće okupe na ovaj način, kao beg od surove realnosti i nametanja nekih izvitoperenih vrednosti. Muzika jeste nastala da bi učvrstila zajednicu, doprla do pojedinca  lakim i zabavnim karakterom, edukovala i usmerila čoveka  preopterećenog svakodnevnicom.

Kako je problem za poklonika Rock kulturi sama činjenica da je manje brojan, samim tim i izopšten iz mase, okarakterisan kao persona non grata, isti problem nosi i Kuruz bal. Svojim entuzijazmom, verom dačine pravu stvar, liberalnom percepcijom, altruizmom, organizatori sebe daju tragajući za dostupnom merom prvenstveno kvaliteta, nudeći mogucnost izbora slušaocima jedne male sredine, hendikepiranih baš tom činjenicom postanja u jednoj učmaloj, monotonoj, jednobraznoj sredini. Ista takva sredina je ponudila divan otvoren ambijent u kome slušaoc i inerpretator imaju jedan prisan, gotovo intiman odnos, prenoseći energiju sa davaoca na primaoca i nazad.

Kuruz Bal je mali festival

Kvalitetom održava svoju veličinu. Nije mu cilj komercijalizacija, već naprotiv, ne želi rasti, ne želi se takmičiti, nametati. Želja mu je da bude odmor za dušu, mesto na kome se širi dobra energija i pozitivna vibracija. Entuzijazam izvođača, slušalaca i organizatora spajaju se u jednu borbu protiv šunda, otuđenosti, loših vrednosti društvene zajednice koja je prepuštena stihiji i kolotečini. To jeste mesto na kome se evoluirani ljudii druže, smeju, igraju, vole, pod nebom letnjiih noći.

I ove godine, zadovljstvo nam je da najavimo, već po peti put do sada, da će  01.i 02. jula biti održan Kuruz bal 05, sa jasnom svrhom postojanja, da predstavi, promoviše i afirmiše  muziku,  inspiriše muzičare sa domaćih i stranih prostora, na jednako blizak i jasan način kao u centrima, bez obzira na godine, pol, obrazovanje. Postavlja sebi nove ciljeve i zadatke, da bude još bolji i premaši do sada postavljene visoke standarde.
Sviđa ti se? Javi ostalima!

Važna napomena!

Stranica na kojoj se nalazite je automatizovani servis web magazina Helly Cherry.
Redakcija našeg magazina je posvećena objavljivanju autorskog materijala. Iz tog razloga, i zbog nedostatka vremena, naša redakcija ne piše vesti i najave za nove koncerte, izdanja i razne manifestacije.
Ipak, ostavili smo mogućnost organizatorima, promoterima i svima ostalima da svoja dešavanja najave upravo putem ovog servisa. Vesti i najave koje oni šalju se automatski objavljuju na ovim stranicama (u obliku, obimu i sadržaju koji su sami odabrali) tako da naša redakcija nije odgovorna za taj deo sadržaja.

Pratite nas na Fejsbuku