Armageddon objavljuje album za SMP Music (kultura, muzika)Sviđa ti se? Javi ostalima!

28.07.2016. - Novosadski sympho power/heavy metal veterani Armageddon objaviće specijalno izdanje "Sand of Time" za online izdavačku etiketu SMP Music, koja deluje u sastavu Srpskog Metal Portala (SMP).


Album Sand of Time, na kojem će se naći 10 pesama u studijskim i live izvedbama, biće dostupan za besplatan download na SMP-u od subote 30. jula.


Materijal je podeljen u dva dela - Part I obuhvata pet remiksovanih, udarnih numera sa "United Forces - NS Guitar Heroes" izdanja, koje je pod tim imenom objavljeno 1994. godine u kasetnoj formi, te reizdato u okviru albuma Heavy Metal Saga 2003. godine (Rock Express Records). Part II nosi naziv "Quarter of Century Later - Eldorado EP live", i čine ga četiri numere snimljene uživo u Studiju M 2012. godine, dok je deseta pesma na albumu ekskluzivni bonus za SMP Music izdanje, a reč je o numeri "Memories", snimljenoj uživo na Exit festivalu 2015. godine.


Novosadski Armageddon ubraja se u veterane domaće heavy metal scene. Bend je oformljen 1987. godine i delo je Đorđa Letića koji je aktivno stvarao i u drugim bendovima na sceni, među kojima je najznačajniji Tornado.


Armageddon važi za jedan od prvih sympho power/prog metal bendova na prostoru jugoistočne Evrope. Iza njih je nekoliko demo albuma i par zvaničnih izdanja, od kojih je poslednji "Doomsday Concert", objavljen za švajcarski Miner Records.


U svojoj dugoj istoriji Armageddon doskora nikada nije kročio na koncertni podijum i nastup na Exitu 2012. predstavljao je ekskluzivno pojavljivanje benda u live izvedbi. Kasnije, 21.12.2012. bend je održao "Doomsday Concert" čiji snimak uživo je iskorišćen kao osnova za novi, aktuelni album, a bend je nastupio i kao domaća podrška Sabatonu na beogradskom koncertu, koji je održan 08.02.2016.


Trenutno, u najavi je specijalni, trostruki album Armageddona, koji će biti objavljen u septembru 2016. godine, a sastojaće se od dva audio diska i jednog DVD-a.SMP Music je online izdavačka etiketa pokrenuta u septembru 2010. godine, kao projekat portala SMP. Sand of Time je njeno petnaesto izdanje, a do sada su realizovani albumi bendova Downstroy, Monument, Anima, Rain Dealy, Seljačka buna, Decontrolled, Amaranth, Jane Dark, Nekropolis, Armageddon, solo album gitariste Danila Šajnovića, te kompilacija srpskih bendova Serbia Goes Heavy.


Sva izdanja SMP Music su besplatna.
Sviđa ti se? Javi ostalima!

Važna napomena!

Stranica na kojoj se nalazite je automatizovani servis web magazina Helly Cherry.
Redakcija našeg magazina je posvećena objavljivanju autorskog materijala. Iz tog razloga, i zbog nedostatka vremena, naša redakcija ne piše vesti i najave za nove koncerte, izdanja i razne manifestacije.
Ipak, ostavili smo mogućnost organizatorima, promoterima i svima ostalima da svoja dešavanja najave upravo putem ovog servisa. Vesti i najave koje oni šalju se automatski objavljuju na ovim stranicama (u obliku, obimu i sadržaju koji su sami odabrali) tako da naša redakcija nije odgovorna za taj deo sadržaja.

Pratite nas na Fejsbuku