Novo izdanje sa Crne PlaneteSviđa ti se? Javi ostalima!


Posle višemesečne pripreme, regionalna godišnja kompilacija Balkan Under The Radar, pod okriljem nezavisne (Creative Commons) etikete Black Planet Records iz Niša, doživela je svoje četvrto izdanje pod nazivom "Antisocial network". Kompilacije "Balkan Under The Radar " imaju za cilj otkrivanje zanimljivih i manje poznatih imena uglavnom iz Srbije, ali i iz ostalih zemalja sa prostora Balkana, uz naravno naše rezidente, prijatelje i već afirmisane izvođače koji su želeli da ispoštuju akciju. Uspeli smo da objedinimo podzemlje skoro svih bivših jugoslovenskih republika. Većina stvari je pravljeno specijalno za ovu kompilaciju. Ovog puta kompilacija se sastoji iz tri celine sa 40 numera izvođača iz celog regiona. Prvi deo je posvećen sviračkim i elektronskim alternativnim projektima sa vokalima. Drugi deo je posvećen eksperimentalnoj instrumentalnoj muzici, hip hopu i elektronici. Treći, bonus deo sadrži najmanje prijatne, ali ništa manje kvalitetne noise, acid i eksperimentalne uratke. Što se tiče zastupljenosti pravaca - i ovaj put je dijapazon širok – alternativa, instrumentali, post rock, new/dark wave, avant garde, bass music, hardcore punk, postgrunge, elektronika, industrial, ambient, noise, jazz, bass music, hip hop, dub, fusion, experimental itd. Opipljivo izdanje kompilacije neće biti na prodaju već samo za izvođače i poklon ali smo vam spakovali artwork visokog kvaliteta i ohrabrujemo vas da sami snimite disk ukoliko želite tvrdo izdanje. Artwork je uradio Živko Kondić – Zhillustrator.
Kompilaciju možete skinuti direktno sa ovog linka [mp3 320]
Besplatno slušanje i download visokog kvaliteta za audiofile na našoj bandcamp stranici:
Pojedinačni sadržaj ove kompilacije (kao i ostala naša izdanja) ekskluzivno će se naći na sajtu freemusicarchive.org jer kao neprofitna diy etiketa izbegavamo kapitalistički nastrojene streaming servise.
Ukoliko ste propustili prethodna izdanja, možete skinuti prve tri kompilacije zajedno na ovom linku [mp3 320]Sviđa ti se? Javi ostalima!

Važna napomena!

Stranica na kojoj se nalazite je automatizovani servis web magazina Helly Cherry.
Redakcija našeg magazina je posvećena objavljivanju autorskog materijala. Iz tog razloga, i zbog nedostatka vremena, naša redakcija ne piše vesti i najave za nove koncerte, izdanja i razne manifestacije.
Ipak, ostavili smo mogućnost organizatorima, promoterima i svima ostalima da svoja dešavanja najave upravo putem ovog servisa. Vesti i najave koje oni šalju se automatski objavljuju na ovim stranicama (u obliku, obimu i sadržaju koji su sami odabrali) tako da naša redakcija nije odgovorna za taj deo sadržaja.

Pratite nas na Fejsbuku