Organizatori sa ponosom najavljuju Bedem Fest u Nikšiću



Sviđa ti se? Javi ostalima!

Sa ponosom najavljujemo sedmo izdanje Bedem festa "Vjeruj". Zadovoljstvo nam je da sa Vama podijelimo sve informacije vezane za ovogodisnji festival, od line-upa, partnera, vizuelnog identiteta, same poruke festivala i jos mnogo toga.

Simbolicno, povodom  04.jula dana Borca odzavamo ovu konferenciju. Bedem fest i jeste opstao zahvaljujuci vjeri i pozitivnoj energiji pojedinaca koji svojim doprinosom predstavljaju dobar primjer prakse kako se zajednickim snagama mijenjaju i usavrsavaju stvari u korist svih nas. Svih ovih godina dajemo poseban pecat i sarm ukupnom ambijentu, rekli bismo cak da je nase postojanje i trajanje jako vazno u kreiranju buduce vizije jednog grada i drzave. Tu prije svega mislimo na kulturoloski i umjetnicki aspekt, jer je u nasem fokusu stari grad-tvrdjava bedem kao i umjetnost...Ploveci ka tradicinalnoj manifestaciji, Bedem fest potvrdjuje da kad se nesto hoce i zeli..., uz veliki trud i rad, to se moze i postici!. Zato je vazno da porucimo ljudima da vjeruju i da budu borci kako bi dosegli zeljeno, porucuju iz organizacije.

Velika paznja bila je posvecena pazljivoj selekciji izvodjaca, koji ce svojim pojavljivanjem opravdati stecenu reputaciju i autenticni identitet Bedem festa. Govorimo o programskoj profilaciji u cijem epicentru su prije svega muzika kao i bogatstvo muzickih zanrova. Rijec je o nekoliko tematski  vjesto uklopljenih razlicitih muzickih pravaca koji cine jednu jedinstvenu cjelinu. Tako cemo na sedmom Bedem festu „Vjeruj" imati to zadovoljstvo da ugostimo 22.velicanstvena izvodjaca.U eri festivalske ekspanzije u citavom regionu, mi cemo imati 12 premijera, sto samo po sebi potvrdjuje nasu orijentaciju ka alternativnom i nekomercijalnom. Drugi Nacin, S vremena na vreme i Aerodrom su bendovi uz cije stihove i note zelimo da ozivimo lijepa sjecanja na stara vremena i animiramo starije generacije  posjetilaca, porucuju iz organizacije.

Vodeci racuna o ambijentalnosti zidina i carobnom ambijentu velike scene i bedema, sa pogledom na simbole grada, jedan dio programa posvecujemo akusticnim momentima. Logican izbor u tom smislu predstavljace svirke kultne Bo kao i Kralja Cacka, nastavlja Petar Sundic, izvrsni direktor Bedem festa.

Tu su i predstavnici nove i nadolazece regionalne alternativne scene : Nezni Dalibor, Bitipatibi i zagrebacki Sank. Rijec je o premijernim nastupima navedenih bendova.

Cast da predstavljaju crnogorsku underground scenu na ovogodisnjem Bedem festu pripala je niksickom sastavu Gomila Nesklada i podgorickom sastavu Dzej Dzej Okoca.

I ove godine Bedem fest ce svojim posjetiocima predstaviti regionalnu demo elitu, pobjednicke sastave partnerskih demo festivala. Tako ce Bunt rok festival predstavljati pobjednicki beogradski bend Degeneza, kao i drugoplasirani bend Empathy Soul Project iz Zrenjanina. Hrvatsku demo scenu  predstavljace Tight Grips, pobjednicki bend  iz Karlovca. Suboticki festival Omladina predstavice svog pobjednika, zagrebacki sastav From another mother. Ostaje jos samo da sacekamo pobjednika jubilarnog 50.izdanja Zajecarske Gitarijade.

Za prave ljubitelje rokenrola  toplo preporucujemo Canetove Skrtice, sjajan bend sastavljen od clanova nekoliko beogradskih bendova. Ovo ce biti njihov premijerni nastup u Crnoj Gori.

I ove godine na Bedem festu bice zastupljeni i alternativni bendovi razlicitih muzickih zanrova koji garantuju sjajnu atmosferu, poput E Play-a, Lake i  Irie Fm-a.

Posebno vaznom dimenzijom se cini nastup djecijeg hora muzicke skole „Dara Cokorilo", cime smo htjeli da na najkonkretniji nacin uticemo na najmladju populaciju u smislu uticaja na formiranje njihovih  stavova u smislu muzickog opredjeljenja. Ovo je posebno vazno iz ugla otklona od nezeljenih uticaja.

Ljubitelji hip hop scene uzivace u premijernom nastupu Frenkija.

O Zosteru ne treba previse trositi rijeci, ovaj bend je nekako i „nas" i „niksicki" zato je uvijek dobrodosao. U medjuvremenu, od poslednjeg dolaska bend je objavio album.

Alex Kelman, bend koji osvaja Evropu svojim specificnim zvukom punim ritmova, boja, gitarskih i klavijaturskih dionica  promovisace aktuelni album Siberian Pop turnejom po Evropi.

Zelimo da istaknemo vaznost nasih strateskih partnera bez kojih Bedem fest ne bi bio to sto jeste. Upravo zahvaljujuci podrsci ovih partnera i institucija na nacionalnom i lokalnom nivou, Bedem fest hrabro koraca ostavljajuci poseban trag i pecat na regionalnoj festivalskoj mapi.

Saradnja Bedem festa podrazumijeva intezivnu komunikaciju i saradnju sa krovnim drzavnim institucijama. Moram priznati da zajednickim strategijama i aktivnostima u kojima Bedem fest aktivno ucestvuje, ostvarujemo zavidne rezultate, kako na polju kreiranja kulturnog identiteta, tako i na polju ostvarivanja strateskih ciljeva u oblasti turizma i razvoju festivalskog turizma. Isticu iz organizacije.Tako je i u ovoj godini realizovano niz zajednickih projekata, prije svih promocija na sajmovima i slicnim manifestacijama u regionu.

I ove godine Crnogorska komercijalna Banka je zlatni sponzor i oficijelna banka festivala. Tu su i sljedeci strateski partneri: Elektroprivreda Crne Gore, Pivara "Trebjesa", M tel, potom Ministarstvo kulture, Ministarstvo odrzivog razvoja i turizma i Nacionalna Turisticka Organizacija, Ministarstvo odbrane Crne Gore, naravno Opstina Niksic kao krovna institucija, Fondacija "Petrovic Njegos", JP "Morsko Dobro", Extreme Intimo, Zitomarketi Popovic, Jadranski Sajam turizma Budva i mnogi drugi…

Kao i prethodnih godina, i ove godine zelimo da skrenemo paznju ukupne javnosti o neophodnosti dalje integracije i vaznosti promocije potencijala pripadnika vulnerabilnih grupa. Nakon sjajne saradnje sa Savezom slijepih, iz organizacije najavljuju ovogodisnju saradnju sa Paraolimpijskim Komitetom Crne Gore. Imajuci u vidu da je 2016.godina paraolimpijska godina, na svecanoj ceremoniji  otvaranja festivala imacemo to zadovoljstvo da ugostimo nase paraolimpijce, uvjereni da pozitivna "bedemska" energija moze biti podsticaj za medalju u Riu.

Civilni sektor, kolege iz nevladinog sektora daju svoj puni doprinos u trajanju i daljem razvoju Bedem festa, otvaranju novih sansi na polju odrzivosti kroz unapredjivanje i svakodnevno usavrsavanje znanja i vjestina. Podsjecanja radi isticemo da je umjetnicki program sedmog Bedem festa najbolje ocijenjeni projekat na konkursu Opstine Niksic. Tako cemo ove godine po prvi put uvezati muzicku i likovnu umjetnost, kroz realizaciju likovne kolonije "Pogled s Bedema" koja ce ugostiti 10 slikara iz Niksica. Time smo htjeli da damo svoj doprinos u promociji starog grada- iz ugla licnih impresija I dozivljaja likovnih umjetnika koji ce  u interaktivnoj atmosferi, tokom sva tri dana trajanja festa, na platno prenijeti svoj dozivljaj starog grada Bedema, isticu iz organizacije.

I ove godine otvoren je poziv biciklistima da uzmu ucesce u turi "Bedem Karavan". Zainteresovani se mogu prijaviti na mail bedembike@gmail.com

Bitno je istaci da je promo video nastao u studiju Milosa Zvicera, uz zajednicke ideje i mastu Dalibora Pekovica (Chodex Studio). Muziku za promo video  komponovao je licno Petar Sundic.

Takodje, vodili smo racuna i o tome da budemo primamljivi za posjetioce sa strane, iz citavog regiona i u tom smislu smo i ove godine zahvaljujuci porodicama Petrovic-Njegos i Spasojevic posjetiocima smo obezbjedili mogucnost kampovanja.

Svima bih Vam zahvalio, narocito Vama dragi prijatelji iz medija koji svojim redovnim obavjestavanjem javnosti doprinosite jos boljem pozicioniranju Bedem festa.Hvala Vam puno na tome.

Cijena ulaznica- simbolicna 5 e po danu festivala. Prodaja ulaznica ce poceti od 10.jula na svim prodajnim mjestima gigtix-a, kao i na samom festivalu.

Uz slogan "Vjeruj" zakljucio bih ovu najavu uz poziv svima da dodju u Niksic, da uzivaju u carima i ambijentu zidina, tvrdjave, dobre muzike, prirode, zdravih stilova zivota, ponekog piva kako bismo svi zajedno pokazali kako je kod nas lijepo i kako smo svi zajedno sposobni i kadri da radimo sjajne stvari za dobrobit svih. U to ime zivjeli i dobrodosli!

Za sve dodatne informacije u vezi sa festivalom smjernice mozete pronaci na sajtu www.bedemfest.me, kao i na facebook stranici Bedem Fest Niksic.



Sviđa ti se? Javi ostalima!

Važna napomena!

Stranica na kojoj se nalazite je automatizovani servis web magazina Helly Cherry.
Redakcija našeg magazina je posvećena objavljivanju autorskog materijala. Iz tog razloga, i zbog nedostatka vremena, naša redakcija ne piše vesti i najave za nove koncerte, izdanja i razne manifestacije.
Ipak, ostavili smo mogućnost organizatorima, promoterima i svima ostalima da svoja dešavanja najave upravo putem ovog servisa. Vesti i najave koje oni šalju se automatski objavljuju na ovim stranicama (u obliku, obimu i sadržaju koji su sami odabrali) tako da naša redakcija nije odgovorna za taj deo sadržaja.

Pratite nas na Fejsbuku

Blog Archive