Femikseta 6.0 je stigla!Sviđa ti se? Javi ostalima!

Femikseta, kompilacija domaće muzičke produkcije sa ženskim autorstvom, dobila je svoje šesto izdanje.

Promocija će biti održana u Mikseru, Karađorđeva 46 u četvrtak, 11. avgusta od 18. Organizatori vas pozivaju da dođete po svoje primerke! Facebook event


Na konkurs su pristigle pesme bendova, kantautorki i kompozitorki koji pripadaju različitim žanrovima, a na CD-u se našla selekcija od njih 14. Na kompilaciji se mogu čuti bendovi i autorke koji su već godinama poznati publici, kao i oni koji tek pronalaze svoje mesto na sceni.

1. B – sides : Days Go By
2. Softy : Safe and Soundcloud
3. Sanja Tišma : Pa šta, orao
4. Went : Sun
5. Elk is King : Rainy Days
6. Random : Stoner
7. Ćomix ft. Dejana : Dabome
8. Kezz : Noć je duga
9. Kinš : Better Off
10. Sajsi MC : Pomozi Bože
11. Aleksandra Tasov : After Dark
12. Anne Marie : Loše namere
13. Ksenija Komljenović : The Loudest Pull
14. Bitipatibi : Pesma Beogradu

FEMIXETA NA BANDCAMP-U

DOWNLOAD

Težak zadatak pravljenja konačnog izbora ove godine pripao je Idi Prester, koja je u ulozi selektorke nasledila Ognjenku Lakićević, Milicu Mitić i Bojanu Vunturišević.

Svako od dosadašnjih izdanja imalo je svoj originalni vizuelni identitet za koji su bile zaslužne mlade dizajnerke i vizuelne umetnice Manja Lekić, Tamara Brčić, Anđela Grabež, Milica Mrvić i Aleksandra Ninković, a ove godine za omot diska pobrinula se Natalia Zwick.

Šesto izdanje Femiksete je objavljeno u saradnji sa Mikser Festivalom, a uz podršku Tima za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva Vlade Republike Srbije. CD izdanje Femiksete se, kao i do sada, deli besplatno, a elektronski je dostupna za preslušavanje i download.

FEMIX je program afirmacije ženskog stvaralaštva koji je 2010. godine pokrenula "Organizacija za promociju aktivizma", aktivna u okviru Nezavisne kulturne scene Srbije, Krovne organizacije mladih Srbije i Regionalne mreže kulturnih rodnih praksi. Kao prva inicijativa te vrste u regionu, Femikseta je pokrenuta 2010. godine sa idejom da pruži relevantan presek kroz žensko muzičko stvaralaštvo u Srbiji, nastalo u okvirima nezavisne i samostalne produkcije. Verujemo da će se nakon početnog podsticaja, i uz pomoć sve većeg broja uspešnih umetnica kao uzora, vremenom pojaviti više žena na umetničkoj sceni.Sviđa ti se? Javi ostalima!

Važna napomena!

Stranica na kojoj se nalazite je automatizovani servis web magazina Helly Cherry.
Redakcija našeg magazina je posvećena objavljivanju autorskog materijala. Iz tog razloga, i zbog nedostatka vremena, naša redakcija ne piše vesti i najave za nove koncerte, izdanja i razne manifestacije.
Ipak, ostavili smo mogućnost organizatorima, promoterima i svima ostalima da svoja dešavanja najave upravo putem ovog servisa. Vesti i najave koje oni šalju se automatski objavljuju na ovim stranicama (u obliku, obimu i sadržaju koji su sami odabrali) tako da naša redakcija nije odgovorna za taj deo sadržaja.

Pratite nas na Fejsbuku