Objavljena kompilacija "Za Tebe - a tribute to KUD Idijoti"Sviđa ti se? Javi ostalima!

Kompilacija koju veći deo rock publike u bivšoj Jugoslaviji dugo čeka pojavila se 14. oktobra, kada se navršilo tačno 4 godine od kako je preminuo Branko Črnac - Tusta frontmen legendarnog sastava KUD Idijoti

Kompilacija "Za Tebe - a tribute to KUD Idijoti" objavljena je ekskluzivno putem Deezer sajta, a sada se kompletan materijal može ćuti i putem Youtube.com kanala, gde se nalazi svih 25 kompozicija koje su bendovi širom bivše Jugoslavije uradili u čast istarskih legendi.

Nenad Milić
, koji je inicijator ovog projekta, ne krije oduševljenje što je ovaj posao konačno gotov i izašao u javnost: "Nakon dve godine mukotrpnog rada, logistike i organizacije, konačno smo priveli kraju ovu kompilaciju. Ovo je istorijski trenutak za sve nas koji volimo ovaj bend."

"Kompilacija će se prvo pojaviti u digitalnoj formi, a nakon toga slede CD i vinil, kao i promocije u svim većim gradovima bivše Jugoslavije. Ovo je zaista kapitalno delo na kojem učestvuje veliki broj muzičara, producenata, snimatelja, audio inženjera, promotera i najbolje od svega je što nismo mogli sve koji su imali želju da uvrstimo na ovu kompilaciju. To samo znači da vas u narednom periodu očekuje i Vol.2 na kojem će se takođe pojaviti još velikih imena" dodao je Marko Ristić, ispred kuće Nocturne Media koja je izdavač ove kompilacije.

Bendovi kao što su Hladno pivo, Goblini, S.A.R.S., Dubioza kolektiv, Pankrti, Atheist Rap, Lačni Franz, Psihomodo Pop su samo neki od onih koji će novim generacijama pokazati koliki trag su KUD Idijoti ostavili i koliko su uticali na razvoj rock scene bivše Jugoslavije.

Kompletan prihod od prodaje ove kompilacije će biti uplaćen u humaniterne svrhe, za pomoć deci oboleloj od malignih bolesti.
Sviđa ti se? Javi ostalima!

Važna napomena!

Stranica na kojoj se nalazite je automatizovani servis web magazina Helly Cherry.
Redakcija našeg magazina je posvećena objavljivanju autorskog materijala. Iz tog razloga, i zbog nedostatka vremena, naša redakcija ne piše vesti i najave za nove koncerte, izdanja i razne manifestacije.
Ipak, ostavili smo mogućnost organizatorima, promoterima i svima ostalima da svoja dešavanja najave upravo putem ovog servisa. Vesti i najave koje oni šalju se automatski objavljuju na ovim stranicama (u obliku, obimu i sadržaju koji su sami odabrali) tako da naša redakcija nije odgovorna za taj deo sadržaja.

Pratite nas na Fejsbuku