E.N.D i Alitor u Tuzli (In Memoriam Denis Hasić)Sviđa ti se? Javi ostalima!

Kao i prethodnih petnaest godina, klub Palma u Tuzli će biti mjesto održavanja tradicionalne svirke u čast tragično preminulog Denisa Hasića. 


Galeriji kultnih regionalnih bendova koji su do sada svirali na In Memoriamu, ove godine se pridružuje groove thrash metal bend „E.N.D." iz Zadra. Bend sa, kako ga neki opisuju, „najtvrđim" zvukom u okolini. Drugi bend koji će nastupiti pred tuzlanskom publikom jeste „Alitor", progressive thrash metal bend iz Inđije koji je ujedno i jedan od predvodnika nove metal scene u Srbiji. Bend koji otvara svirku je tuzlanski thrash metal sastav „Exiled", koji će zagrijati atmosferu sa obradama poznatih thrash metal pjesama.


In Memoriam za tuzlansku publiku ima posebno značenje. Kako kažu, In Memoriam je više od jedne svirke. To je period u kojem se slavi život, umjetnost i kultura. Noć u kojoj se susreću stari, ali upoznaju i novi prijatelji. Najvažnije od svega, to je noć u kojoj se kolektivno prisjećamo Denisa Hasića, momka koji nas je sa samo šesnaest godina, prerano napustio. In Memoriam je njegovo nasljeđe i odgovornost bendova i publike je da ga očuvaju.


  Ovogodišnji In Memoriam se održava u petak, 16. decembra u klubu Palma u Tuzli, sa početkom u 20:00h. Cijena karte je 5 KM, i možete je nabaviti na ulazu na noć održavanja koncerta.

  Za više informacija o koncertu posjetite In Memoriam facebook event :
https://www.facebook.com/events/1183888355026020/
Sviđa ti se? Javi ostalima!

Važna napomena!

Stranica na kojoj se nalazite je automatizovani servis web magazina Helly Cherry.
Redakcija našeg magazina je posvećena objavljivanju autorskog materijala. Iz tog razloga, i zbog nedostatka vremena, naša redakcija ne piše vesti i najave za nove koncerte, izdanja i razne manifestacije.
Ipak, ostavili smo mogućnost organizatorima, promoterima i svima ostalima da svoja dešavanja najave upravo putem ovog servisa. Vesti i najave koje oni šalju se automatski objavljuju na ovim stranicama (u obliku, obimu i sadržaju koji su sami odabrali) tako da naša redakcija nije odgovorna za taj deo sadržaja.

Pratite nas na Fejsbuku