Morbid Future - metal fanzin posvećen old skul zvuku



Sviđa ti se? Javi ostalima!

Nedavno se kod nas pojavio novi metal fanzin pod imenom Morbid Future. MF je na neki način "sijamski blizanac" Nekrst fanzinu. U oba glasila ulogu glavnog i odgovornog urednika ima Andrej Romić. Po svom konceptu oba fanzina su mi delovala praktično isto što je delovalo pomalo zbunjujuće. Kako bih odagnao sve nedoumice postavio sam par pitanja Andreju i pružio priliku da predstavi svoj novi fanzin.

Koji je bio motiv za pokretanje jednog ovakvog fanzina?
Motiv za pokretanje Morbid Future fanzine je bio kreirati jedan fanzin koji je maksimalno skoncentrisan na old skul zvuk metala, bez obzira na to iz koje su zemlje, godine, već vodeći isključivo računa o onom karakterističnom zvuku kojeg svi volimo! Ideja je došla spontano, iako dugo poznajem svog kolegu, ovog se pre nismo setili, I eto, samo tako naletelo. Trenutno radimo na drugom broju, koji bi trebao izaći negde na samom početku leta.
MF je zapravo po svom konceptu identičan Nekrstu? Ti si urednik i jednog i drugog fanzina pa me zanima, koja je razlika po vama između ova dva glasila? Nekako, kada postoji „sajd projekat“ ipak je to priča koja je nešto drugačija od matične, i gde se obično izraze neke ideje ili koncept koji ne odgovaraju prvobitnoj priči.

Vidiš, ovo je interesantno pitanje. Iako je Nekrst, na samom početku svoje karijere bio poznat po svojim karakterističnim, kratkim recenzijama, pa kasnije malo otišao u eksperimentisanje, u Morbid Future fanzinu nema nikakvih ograničenja u dužini recenzija, nama je bitno da mi veoma detaljno i maksimalno pokušamo opisati zvuk datog albuma, i da samim rečima nateramo čitaoce da provere taj bend.
Meni je logičnije nekako da MF nastavi da deluje u okviru Nekrsta, time bi prvobitna ideja napredovala i ne bi bilo svojevrsnog „razvodnjavanja“.

Iako su, grubo rečeno, bratski fanzini, gledam da se ipak dosta razlikuju, i po dužini, a i po muzičkom stilu. Dva su različita sveta, da budem iskren. Drugačiji fanovi, drugačija razmišljanja. Poštujem oba, ali ne bih mešao!

Prvi broj se može naći na vašoj fejsbuk stranici. Kako se može doći do fizičke kopije ako je ko zainteresovan?

Nažalost mi pada ovo vrlo teško da odgovaram, ali fizičkih kopija još uvek nema. Potrudićemo se da se to u bliskoj budućnosti nekako promeni. Zasad imamo samo digitalno izdanje, ali nemam ništa protiv ako neko sam od sebe ištampa broj! To najviše cenim.

Kakva je sudbina MF fanzina? Drugi broj ste najavili za pola godine, ali ipak mi se čini da sam nedavno video da će se drugi broj pojaviti ipak nešto ranije.

Ne, to nije istina. Drugi broj isključivo izlazi početkom leta. Nikako ranije! U Nekrstu smo vrlo hitri i brzi, ali ovde pokušavamo (jedva, ali uspevamo) da ostanemo strpljivi, i sastavimo maksimalno brutalan broj. Doduše, ja ipak volim svež rad, i sveže recenzije, tako da prvi fanzin NIKAD neće promeniti svoj smer.



Sviđa ti se? Javi ostalima!

Važna napomena!

Stranica na kojoj se nalazite je automatizovani servis web magazina Helly Cherry.
Redakcija našeg magazina je posvećena objavljivanju autorskog materijala. Iz tog razloga, i zbog nedostatka vremena, naša redakcija ne piše vesti i najave za nove koncerte, izdanja i razne manifestacije.
Ipak, ostavili smo mogućnost organizatorima, promoterima i svima ostalima da svoja dešavanja najave upravo putem ovog servisa. Vesti i najave koje oni šalju se automatski objavljuju na ovim stranicama (u obliku, obimu i sadržaju koji su sami odabrali) tako da naša redakcija nije odgovorna za taj deo sadržaja.

Pratite nas na Fejsbuku

Blog Archive