Veče posvećeno američkom književniku Džeku Keruaku u PoletuSviđa ti se? Javi ostalima!

Veče posvećeno američkom književniku Džeku Keruaku, jednom od osnivača bitničkog pokreta, održaće se 15. Juna od 20h u Galeriji Polet (Cetinjska 15). 
Pored odlomaka iz najpoznatijeg romana „Na putu" (On the Road, 1957), kultnog dela mladalačke pobune, čitaće se i delovi ostvarenja „Darma lutalice" (The Dharma Bums, 1958), „Satori u Parizu" (Satori in Paris, 1960), „Izabrana pisma" Keruaka i Ginzberga, kao i izbor njegove poezije i tekstova iz najnovijeg broja časopisa za književnost, umetnost i kulturu „Gradac". Izbor iz stvaralaštva „kralja bitnika" čitaće Ivan Tomić, Zinaida Dedakin, Ivan Komarov, Aleksandar Todorov, Ivan Marinković i Aleksandar Božović, uz pratnju saksofoniste Srdjana iz sastava Rain Dogs, koji će džez zvukom oblikovati Kerukakov jedinstveni glas, koji je, odbacujući tradicionalne vrednosti i tragajući za oslobođenjem od društvenih konvencija, tako snažno uticao na kontrakulturu.


U nastavku večeri slušaćemo rokenrol inspirisan Keruakom, a Morphine, Bob Dylan, Van Morrison, The Doors, Tom Waits, King Crimson, Kevn Kinney samo su neki od onih čije su pesme povezane sa njegovim stvaralaštvom.

Ulaz je slobodan!
Sviđa ti se? Javi ostalima!

Važna napomena!

Stranica na kojoj se nalazite je automatizovani servis web magazina Helly Cherry.
Redakcija našeg magazina je posvećena objavljivanju autorskog materijala. Iz tog razloga, i zbog nedostatka vremena, naša redakcija ne piše vesti i najave za nove koncerte, izdanja i razne manifestacije.
Ipak, ostavili smo mogućnost organizatorima, promoterima i svima ostalima da svoja dešavanja najave upravo putem ovog servisa. Vesti i najave koje oni šalju se automatski objavljuju na ovim stranicama (u obliku, obimu i sadržaju koji su sami odabrali) tako da naša redakcija nije odgovorna za taj deo sadržaja.

Pratite nas na Fejsbuku