Razočarenje ne vide "Budućnost ni u čemu"



Sviđa ti se? Javi ostalima!


Nakon hvaljenog debija „Bez pardona“, objavljenog krajem juna, lebanski punk sastav Razočarenje započinje svoj jesenji probojni medijski atak video singlom “Budućnost ni u čemu”.

Ovo je njihovo drugo ekranizovano delo, pesma „Easy come, easy go“ predstavljena je već uz obaveštenje o albumu prvencu, gotovo u potrunosti stvoreno rukama i maštom (snimao, montirao i režirao) Saše Miljkovića. O svom novom audio-vizuelnom delu Razočarenje zajednički komentariše:

Spot smo snimali sami, Gagi nam je radio osnovne bend kadrove, a Johan, Pejke i Aca Dinamit pružili dodatnu pomoć oko zombi kadrova. Poruka je više nego eksplicitna – preko bombi i sankcija, uz pomoć političkih elita i tajkuna, do ekonomske okupacije od strane krupnog kapitala. Moderne izrabljivačnice, nalik na nekakve fabrike, u kojima poreski obveznici plaćaju modernog roba i te njihove dohotke koji su minimalni, kao i prava i slobode ponižene i porobljene radničke klase.

A uz put nas sve vreme formatiraju na ćutanje, zatvaraju nam oči pred surovom realnošću, šalju jasnu poruku time što najgore malograđane nagrađuju i privileguju.


Da podsetimo: Veći deo albuma „Bez pardona“ snimljen je u kultnom niškom studiju „Psycho therapy“, novembra i decembra 2016. godine, pod producentskom palicom Nenada Pejčića i uz asistiranje legendarnog Gorana Kostića Koste iz Novembra. Na ovom dugosvirajućem materijalu se nalazi 10 novih pesama, kao i bonus od četiri teme sa maxi singla „Pro et contra“ iz 2002. godine.

Razočarenje nastalo još 2002. godine danas čine – Nikola (bas), Mladen (bubanj) i Saša (gitara i glas).

Album je dostupan na kompakt disku (digipack lux fan edition) kao i na svim relevantnim digitalnim platformama, pod etiketom najstarije srpske nezavisne izdavačke kuće Take It Or Leave It Records.




Sviđa ti se? Javi ostalima!

Važna napomena!

Stranica na kojoj se nalazite je automatizovani servis web magazina Helly Cherry.
Redakcija našeg magazina je posvećena objavljivanju autorskog materijala. Iz tog razloga, i zbog nedostatka vremena, naša redakcija ne piše vesti i najave za nove koncerte, izdanja i razne manifestacije.
Ipak, ostavili smo mogućnost organizatorima, promoterima i svima ostalima da svoja dešavanja najave upravo putem ovog servisa. Vesti i najave koje oni šalju se automatski objavljuju na ovim stranicama (u obliku, obimu i sadržaju koji su sami odabrali) tako da naša redakcija nije odgovorna za taj deo sadržaja.

Pratite nas na Fejsbuku

Blog Archive