Fujiya & Miyagi // Četvrtak 2. novembar, 21h // ElektropionirSviđa ti se? Javi ostalima!

Jedan od najcenjenijih engleskih sastava u poslednjih par decenija Fujiya & Miyagi debitovaće u Beogradu koncertom u Elektropioniru u četvrtak 2. novembra od 21h.

Ulaznice su u pretprodaji na svim prodajnim mestima Eventim Serbia, GIGS TIX-a, DD Tickets-a, kao i Zaokretu i kafeu Sikarica po promo ceni od 1000 dinara. Regularna cena karte će biti 1200rsd.

Brajtonski sastav Fujiya & Miyagi svoju mešavinu krautrocka, "pametne elektronske muzike", hitičnog elektro-popa i post-punk disko zvuka pravi već petnaestak godina. Na početku - uglavnom za svoju dušu, ali posle fantastičnih recenzija NME-a i Pitchfork-a i za mnoge druge. Tu negde, u sinergiji hipnotičkih glasova, bitova, lupova, gitara, Korga, basa i bubnja, stvara se neko posebno mesto, u kojem iskaču povremeno i Can i Aphex Twin kao uzori, ali koje ima toplinu kao najlepše mesto u kojem ste proveli odmor o kojem posle pričate godinama. Ono što su DFA i LCD Soundsystem uradili sa svojim albumima za elektronsku muziku osamdesetih, to su uradili Fujiya & Miyagi za sedamdesete i krautrock - vratili ih u žižu, ali sa dodatnim plesnim lejerom, preko kojeg su dodavali svoje tumačenje svega onog što je bitno u popularnoj muzici. 

U Beogradu Fujiya & Miyagi će promovisati svoj šesti studijski album ("Fujiya & Miyagi"), koji je objavljen u aprilu i koji spaja prethodno objavljena tri EP izdanja u jednu savršenu celinu. Jezgro benda su Stiv Luis (aka Fujiya) i Dejvid Best (aka Miyagi), uz koje na turneju ide ritam sekcija Mat Hejnsbi i Li Adams.

U današnjem svetu nema puno primera kao što su Fujiya & Miyagi, a njihova bogata, opčinjavajuća i ritmična zvučna kulisa ne dozvoljava da ostanete po strani, nezainteresovani za svet oko sebe.

Podrška:
RIB (Makedonija)
Započeli kao SIZ, da se negde krajem 2014 godine rodi ideja za RIB.
Jane (gitara & truba), Ivica (Gitara i vokal) i Džano (bubanj) nas voze na jedno drugačije muzičko putovanje od onih na koji su nas vozili sa njihovim prethodnim bendovima.
Od Venice Beach, preko suptilne atmosfere njujorških jazz klubova, pa sve do skopskih letargičnih vožnji biciklom.
Rib su snimili dva albuma, oba su izdata i na vinylu
https://www.facebook.com/ribofficial/
Sviđa ti se? Javi ostalima!

Važna napomena!

Stranica na kojoj se nalazite je automatizovani servis web magazina Helly Cherry.
Redakcija našeg magazina je posvećena objavljivanju autorskog materijala. Iz tog razloga, i zbog nedostatka vremena, naša redakcija ne piše vesti i najave za nove koncerte, izdanja i razne manifestacije.
Ipak, ostavili smo mogućnost organizatorima, promoterima i svima ostalima da svoja dešavanja najave upravo putem ovog servisa. Vesti i najave koje oni šalju se automatski objavljuju na ovim stranicama (u obliku, obimu i sadržaju koji su sami odabrali) tako da naša redakcija nije odgovorna za taj deo sadržaja.

Pratite nas na Fejsbuku